MOSTAR DOČEKUJE LANU PUDAR VEČERAS: STIŽETE LI NA DOČEK?

Doček Lane Pudar, osvajačice zlatne i bronzane medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu u plivanju održanom u Rimu, bit će upriličen u subotu u Mostaru.

Bh. plivačica vraća se iz italijanske prijestolnice u rodni grad. Doček će biti upriličen ispod Starog mosta, a direktan prijenos osigurao je BHT1, s početkom u 19.45 sati.
Lana Pudar postala je nova evropska prvakinja discipline 200 metara delfin.

Mlada Mostarka u Rimu je stigla do evropskog zlata s vremenom 2:06,81, što je šesto najbolje vrijeme ove discipline na svijetu u 2022. godini i ubjedljivo najbolje na Starom kontinentu.

U međuvremenu, mlada plivačica je dobila mural u Mostaru, a ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković zbog izuzetnog uspjeha i promocije države odlučila je Lani dodijeliti diplomatski pasoš BiH.

Zlatno odličje koje Lana donosi iz Rima ponovo je u prvi plan gurnulo nedostatak adekvatnih uvjeta za pripreme u Mostaru, odnosno nepostojanje Olimpijskog bazena. Lokalne vlasti za početak septembra ove godine najavile su raspisivanje tendera i izbor izvođača radova, a Vlada FBiH za ovu svrhu osigurala je osam miliona maraka.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više