Mostarski logoraš Milanoviću: Ti si beštija i svaki časni Hrvat te se stidi

VIJESTI

Edin Batlak, čovjek koja je puna 253 dana proveo u logoru Heliodromu, odakle je bio oslobođen tek nakon što je potpisan Washingtonski sporazum, oglasio se povodom sramnih uvreda koje je na račun majki Srebrenice iznio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Mostarski logoraš i privrednik javnosti u regiji je poznat, uz ostalo, po intervjuu za hrvatski „Nacional“ 2020. u kojem je korištenje radne snage iz mostarskog logora „Heliodrom“ nazvao ratnim zločinom, optužujući tom prilikom Dragana Čovića, lidera HDZBiH za taj zločin.

„Kada bih pisao nešto povodom njegove (Milanovićeve) izjave rekao bih: Milanoviću, ti si besramna beštija i svaki časni Hrvat stidi te se. U svoja usta ne uzimaj Bosnu i Hercegovinu i tako spriječi svoje potomke da te se ne stide više. Niko te u svijetu ne zarezuje ni za suhu šljivu i na svim skupovima si metla iza vrata pa se liječiš na Bosni i Hercegovini. Ne znaš da su mnogo veći polomili zube na Bosni i Hercegovini, a ti si beznačajan da bi te zarezivali“, kazao je Edin Batlak u izjavi Radisarajevo.ba.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je jučer na Interliberu, Međunarodnom sajmu knjige nakon čega se obratio medijima. Komentarisao je izjave o Majkama Srebrenice, koje su ga prozvale zbog negiranja genocida.

“Mislio sam da je to dostojanstvena udruga majki poginulih, ubijenih u Srebrenici. To su sada već žene koje su u visokim godinama. Ako su tada bile majke, a njihovi sinovi vojnici, to su vrlo stare žene i uvijek su se držale dostojanstveno i nadam se da nisu pale u klješta beskrupuloznih utilitarističkih muljatora iz Sarajeva. Ako jesu bit će mi jako žao.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Ali šta je problem? Ja nikada nisam negirao razmjere ubistava i maskara u Srebrenici. To mi ne pada napamet. To je kao da neko negira holokaust kao takav. Ali pravne kvalifikacije, to je nešto drugo. Nismo u nekom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne smije o stvarima otvoreno govoriti. Ja ništa ne negiram”, izjavio je Milanović.

Milanović je kazao nije negator genocida i da to nije nikad rekao.

“Ja nisam negator masovnog krvavog zločina. Kako ćemo to kvalificirati? Moram pitati Židove kojih je bilo šest miliona, Srbe koji su stradali u Jasenovcu u desecima hiljada… I pet-šest hiljada mladih muškaraca uglavnom koji su ubijeni oko Srebrenice u pokušaju da se probiju kroz srpski obruč. To ne može biti isto, ali sve ulazi u kategoriju gnusnih neljudskih zločina”, izjavio je Milanović.

Majke Srebrenice su sinoć odgovorile su predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću nakon njegovih novih sramotnih izjava o njihovom udruženju i genocidu u Srebrenici.

“Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašista koji glumi demokratu”, napisale su Majke Srebrenice na Twitteru.

https://twitter.com/MSrebrenice/status/1590432533031768064?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1590432533031768064%7Ctwgr%5E8a2ac477ec1c83b89b67f60f2032465b7d56b12f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fradiosarajevo.ba%2Fvijesti%2Fbosna-i-hercegovina%2Fmostarski-logoras-milanovicu-ti-si-bestija-i-svaki-casni-hrvat-te-se-stidi%2F474559