MOSTARSKI “VEČERNJAK” OBJAVIO ČOVIĆEVU I DODIKOVU LISTU ŽELJA: Jedini gubitnici izbora biće Bakir Izetbegović i Željko Komšić!?

Mostarska redakcija Večenjeg lista, pod kontrolom Čovićevog HDZ-a, objavila je rezultate po svemu sedeći izmišljenog istraživanja javnog mnijenja koje je navodno proveo Ipsos za potrebe međunarodne zajednice.

Osnovano se može zaključiti da je riječ o izmišljenom istraživanju s jasnom namjerom da se glasačima sugerira za koga trebaju glasati 2. oktobra kako svoj glas ne bi bacili u vjetar.

Prema rezultatima ovog famoznog istraživanja, moglo bi doći do velikih turbulencija, ali samo na bošnjačkoj političkoj sceni, dok bi hrvatska i srpska politička scena ostale stabilne pod čvrstom kontrolom Čovićevog HDZ-a i Dodikovog SNSD-a.

Kada su u pitanju članovi Predsjedništva BiH s područja Federacije BiH, prema rezultatima ovog istraživanja, Bećirović je u tijesnoj prednosti ispred Izetbegovića – 17:16 posto.

“Večernjak” tvrdi da će Borjana Krišto osvojiti također 16 posto glasova (kao Izetbegović) dok će njen protukandidat, Željko Komšić, osvojiti čak 4 posto manje, svega 12 posto, nekoliko puta manje nego prije 4 godine!?!

“Zbog velike motivacije dva bošnjačka politička bloka za Izetbegovića i Bećirovića glavni gubitnik ovih izbora mogao bi postati Komšić, čija je stranka Demokratska fronta također ispod praga za državni Parlament, prognozira Čovićev Večenji list.

 

“Večernjak” takođe navodi da će Izetbegović, u slučaju da ne uspije postati član Predsjedništva, ostati i bez čelne funkcije u SDA.

Što se tiče Republike Srpske, “Večernjak” piše da je izvjesna pobjeda Željke Cvijanović. Nju bi biralo čak 29 posto ispitanih birača, što je 12 posto više od drugoplasiranog Mirka Šarovića.

Kada je u pitanju državni Zastupnički dom, Večernjak piše da najveću podršku ima SDA s 14%,. Slijedi najveća srpska stranka SNSD s podrškom od 10 posto ispitanih. Toliko ima, prema ovim podacima, i HDZ BiH, dok je pak SDP BiH na razini od sedam posto, PDP ima pet posto, DF dva posto potpore, a SBB BiH tek jedan.

U federalnom Parlamentu SDA ima podršku 20 posto, a HDZ BiH 17 posto. Slijedi SDP BiH s 11 posto, dok je DF na tri posto. Koliko ima i NIP.

U Narodnoj skupštini RS-a SNSD-u se smiješi 25 posto, PDP-u 12, kao i SDS-u.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više