Muriz Memić: Alisa Mutap je monstrum

VIJESTI

“Čudi me da nisu došle porodice od optuženih, da i one čuju istinu. Vjerovatno im je zabranjeno, ne vole istinu. Ali evo ja mislim da je Tužilaštvo uspjelo dokazati. Čekat ćemo i tu presudu Suda, šta god Sud odluči ja ću se složiti s tim”, rekao je

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano suđenje u predmetu Zijad Mutap i drugi. Nakon ročišta, okupljenim novinarima su se obratili Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, te advokat porodice Ifet Feraget.

– Ja moram reći, Ifet mi je govorio u sudnici, isto kao da je neke ujeo stršljen. Ja ne znam zašto cijelo vrijeme mržnja prema Ifetu i meni od ovih advokata, od optuženih, ali nema veze, došli smo do kraja. Svaka čast tužiocima, čak su i rekli da nisu napisali završnu riječ. Znači, koliko ih je sve ovo dirnulo, da oni sve imaju u glavi – svako ročište, svakog svjedoka.

Muriz se, također, zahvalio svima koji su došli da čuju istinu.

– Čudi me da nisu došle porodice od optuženih, da i one čuju istinu. Vjerovatno im je zabranjeno, ne vole istinu. Ali evo ja mislim da je Tužilaštvo uspjelo dokazati. Čekat ćemo i tu presudu Suda, šta god Sud odluči ja ću se složiti s tim, rekao je Muriz.

“ALISA JE MONSTRUM”

Dodaje kako neće stati na ovome, da će ići dalje najavljujući novu optužnicu.

– Ja ću doći do kraja, jest da je teško i da dugo traje, pogotovo kada je tužilac Ćazim Hasanspahić počeo o Dženanu pričati. Samo se vratite na početak, prisjećate se, ali ja sve vrijeme gledam ponašanje Alise Mutap. I evo ja slobodno mogu reći da je to jedan monstrum koji sve zna, koji neće da progovori. I ona kada god se spominje okrene se Sudu i klima glavom, kao ona se čudi. Sreća je što vijeće ne gleda uopće u nju, ona hoće nešto s tim da pokaže, kao ona se u jadnom čudu našla. Zna sve otpočetka, ali eto, rekao je Memić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

NADA U PRAVDU

Memić se bori sa sistemom, a prema dokazima je očigledno da su svi ovi ljudi bili dobro uvezani.

– Ovo da smo pravna država do sad bili, ne bi danas trebali biti ovdje ni ja, ni vi, ni Ifet. Da je urađena na početku moja sudbina, moje dijete ubijeno i da se odmah istina uradila, ne bi se mi danas ovdje nalazili. Ali evo sedam godina, ja uvijek kažem da ću istrajati sigurno do kraja – istakao je Memić.

Često potencira da čeka onaj završni, finalni postupak koji će dokazati ko je zapravo ubio Dženana. Upitan da li misli da će doživjeti pravdu, jer je navedeno da neki ključni dokazi nikada nisu pronađeni i da je pitanje da li će biti pronađeni, Memić je odgovorio:

– Pa ja kažem, kada smo dovde došli valjda ćemo doći i do kraja. Ja mislim da ćemo dokazati. Znam da su uništili dokaz, znam da je tu majicu isjekla Esma Mutap. Pred svjedocima, meni su to svjedoci rekli. Znači uništen je dokaz, ali ima još mnogo drugih dokaza i ja se nadam da ćemo dovesti do pravde. I kao što su sami tužioci rekli, ovo se radi zbog drugih generacija, a ne riječi Kadrije Kolića koji negira ovaj Sud, kaže nije nadležan ovaj Sud, pa koji će biti nadležan, ako on sjedi ispred grba BiH i zastave BiH, zaključio je otac ubijenog Dženana.