MUŠKO ŠIŠANJE U BIH ĆE BITI 15KM. DA LI JE TO SKUPO?

VIJESTI

Poseban šok za građane jeste muško šišanje, koje na nekim mjestima sada košta i 15 KM

Ovu godinu definitivno ćemo pamtiti po poskupljenjima, pa su tako nove cijene usluga „osvanule“ i u pojedinim frizerskim salonima.

Poseban šok za građane jeste muško šišanje, koje na nekim mjestima sada košta i 15 KM.

Šišanje sam ranije plaćao 10 maraka, ali nedavno me iznenadila cijena od 15 maraka. Jasno mi je da sve poskupljuje, ali to je stvarno previše, jer salon nije čak ni u centru grada. Zato sam promijenio frizera – priča jedan Banjalučanin.

Muško šišanje u Banjoj Luci inače u prosjeku košta osam maraka, a žensko 10.

Prošle godine sam trima kćerkama plaćala šišanje ukupno 21 marku, a sada toliko košta šišanje za njih dvije. Uslugu šišanja, farbanja i feniranja plaćam desetak maraka više nego ranije – govori majka Jelena.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

U Udruženju frizera i kozmetičara grada podsjećaju da su frizeri mahom podigli cijene usluga nakon korone, ali, kažu, ne drastično.

Cijene su možda više za 2,5 do 5 posto, ali struja nam je i dalje po staroj cijeni tako da nema opravdanja za veće poskupljenje. Može se desiti da neki salon radi sa skupljim repromaterijalom, a na cijenu usluge mogu uticati i kirije, koje su u centru grada skuplje nego u drugoj i trećoj zoni – pojašnjava predsjednica Dragica Arsić.

Ona ističe da su u proteklom periodu rasle i plate radnicima.

Plate prate rast minimalca, a zaposleni rade i na procenat, tako da oni koji ostvare više od norme dobijaju na platu još 25 do 30 posto – navodi ona.