MUSTAFA CERIĆ: JA NISAM ZA DENISA BEĆIROVIĆA JER NIJE DORASTAO TE VISOKE I VAŽNE DRŽAVNE FUNKCIJE

Bh. reditelj Dino Mustafić pružio je podršku kandidatu za Predsjedništvo BiH ujedinjene opozicije Denisu Bećiroviću.

Nisam, već odavno, “član” nijedne stranke. Međutim, ne mogu biti samo posmatrač već nastojim biti angažirani javni djelatnik koji smatra predstojeće izbore generacijskim pitanjem: da li ćemo potomstvu pružiti perspektivu sa evropskim integracijama kao građansko društvo ili ostati u civilizacijskom glibu sa etničkim autokratama? Stoga ću dati svoj glas za Predsjedništvo BiH kandidatu ujedinjene opozicije Denisu Bećiroviću – rekao je Mustafić.

Dr. Mustafa Cerić je na svom Facebook profilu objavio odgovor Dini Mustafiću.

  • Vrijeme slobode i javnog mišljenja. Nisam ni ja ni u jednoj partiji, kao ni Dino Mustafić, ali sam javno angažiran i zato ne mogo ostati po strani kada je riječ o izboru bošnjačkog člana u Predsjedništvu bosanske države.

Dakle, ja nisam “za” Denisa Bećirovića zato što mislim da nije dorastao te visoke i važne državne funkcije u bosanskoj državi zato što je momak mlad bez iskustva, posebno vojnog, za taj nacionalni i državnički posao.

Iznosim ovaj svoj stav dok imam slobodu vlastitog mišljenja i govora i dok još uvijek ima slobode u Bosni da se u Sarajevu i širom Bosne može nesmetano glasno učiti i slušati ezan sa munara bosanskih džamija i dok se još uvijek u bosanskim školama može predavati islamska vjeronauka.

No, narod nije samo slijep, već je i glup zato što vjeruje onima, koji s njim dijeli sudbinu dina i ummeta.

Bio bi narod i prosvjetljen i pametan i multikulturan ako bi se odrekao vjere – islama i nacije – bosanske radi suživita sa susjednim državama, bio bi narod sretan i zadovoljan ako bi se oslobodio ispiranja mozga od ezana, bio bi narod bosanski spašen ako bi pristo na abjuraciju bosanskih šehida i gazija.

To su poruke Bošnjacima, koje slušaju svaki dan i čitaju na gotovo svim namjenskim portalima društvenih mreža – samo se vi odreknite svojih šehida i gazija na čelu sa Alijom Izetbegovićem i bit ćete spašeni.

No, pametnom je dovoljan išaret”, poručio je na kraju dr. Mustafa Cerić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više