Muž sjekirom napao suprugu jer nije dobila platu, pa nije mogao za pije

Muž sjekirom napao suprugu jer nije dobila platu, pa nije mogao za pije

CRNA HRONIKA

Muškarac (46) iz Slavonskog Broda prijetio je smrću supruzi i djetetu jer žena nije dobila platu u kafiću u kojem je radila pa on nije imao za alkohol, te je protiv njega podignuta optužnica.

U optužnici stoji da je 46-godišnjak u oktobru oko 18:30, u porodičnoj kući u Slavonskom Brodu, pod vidnim uticajem alkohola, ljut na suprugu jer još nije dobila platu, uz uvrede prijetio da će ubiti nju i maloljetno dijete, piše Danica, prenosi Index.hr.

“Pritom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i da idu u ugostiteljski objekt gdje radi njegova supruga, držeći u ruci sjekiru i ponavljajući da će ih obje ubiti”, stoji u optužnici.

Tužioci za 46-godišnjaka traže 10 mjeseci uslovnog zatvora i da su donese odluku da mu se oduzme sjekira s drvenom drškom dužine oko 80 cm.

Inače, muškarac je nezaposlen i nije ranije osuđivan. Tokom istrage, muškarac se branio da je sjekirom htio polupati vrata kafića, a supruga je trčala prema kafiću i zvala policiju, piše Danica.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Kad sam ja s djetetom došao do kioska, supruga je sjedila kod kioska. Kad je došao policijski službenik, uvidio sam što mi se događa, pa sam odmah spustio sjekiru koju sam imao u rukama”, rekao je.

Žena je ispričala kako je tog dana išla u banku po novac, ali nije uspjela ništa podići jer joj poslodavac nije isplatio platu. Ispričala je da je njen muž uzeo sjekiru u ruke te nju i dijete istjerao iz kuće. Prema tvrdnjama supruge, rekao im je da idu u kafić po novac ili će ih sasjeći.

“Putem je cijelo vrijeme sa sjekirom u ruci ponavljao da će nas ubiti i zapaliti. Kad nas je jedan dečko vidio, pitao je mog muža, koji je držao sjekiru u visini glave, je l’ se to može riješiti razgovorom. On se počeo unositi tom dečku u lice i govoriti mu da šta se petlja. Ja sam u tim trenucima uspjela nazvati 112 te se s djetetom sakrila u skladište obližnje trgovine do dolaska policije”, ispričala je žena, prenosi Danica.

Crna Hronika