NA POMOLU JE NEZAPAMĆEN SKANDAL: Vladini automobili i avion razvoze članove njihovih porodica na more, ko je bio u napadnutom vozilu Željke Cvijanović u Mostaru….

Кoliko je vlast SNSD bahata najbolje govori posljednji incident kada je u četvrtak kod Mostara napadnuto službeno vozilo iz pratnje predsjednice Republike Srpske kod Mostara.

Već tri dana nema zvanične informacije iz Кabineta predsjednice  Republike Spske o tom incidentu.

Prema prvim informacijama, koje su se pojavile u službenom automobilu nalazio se pripadnik MUP Republike Srpske i dvije radnice iz službe predsjednika Republike Srpske. Ono što je poznato da predsjednica RS-a u to vrijeme, a ni nakon tog događaja nije imala nikakve zvanične najave da će boraviti na području Hercegovine, tako da je najvjerovatnije službeno vozilo korišteno u privatne svrhe.

alt

Sezona je godišnjih odmora pa je možda neko o trošku građana RS-a putovao na neku morsku destinaciju.
Za sada se te informacije čuvaju, kao što je i dobro čuvana tajna ko je nedavno odletio avionom Vlade Republike Srpske sa banjalučkog serodroma u Zadar.

alt

Vladin avion je sa banjalučkog aerodroma uzletio 28. jula ove godine. Кrajnja destinacija je Zadar u Hrvatskoj i prema informacijama BN-a taj avion se još uvijek nije vratio u Banjaluku.

Također, ni u to vrijeme nisu zabilježeni zvanični sastanci predstavnika vlasti iz RS-a u Hrvatskoj.

Ovi primjeri su samo još jedna potvrda da su institucije privatizovane, a javna dobra pretvorena u privatno vlasništvo pojedinaca na vlasti.

alt

Inače, ovo nije prvi put da se službeni automobili, kao i vladin avion koriste u privatne svrhe i za članove uže porodice i prijatelje najviših zvaničnika Republike Srpske.

Otuda i ne čudi što iz Кabineta predsjednice RS-a nema odgovora kojim povodom je službeno vozilo iz njene pratnje bilo u Mostaru i to u vrijeme kada je ona boravila u Novom Sadu na obilježavanju 27. godišnjice egzodusa Srba u hrvatskoj akciji “Oluja”.

Izostao je i odgovor ko se nalazio u automobilu i da li se radi o osobama koje imaju pravo na policijsku pratnju?!

Ovo samo navodi na zaklučak da su ljudi u vlasti i oni koji ih  opslužuju izgubili svaki osjećaj s realnošću i da svakim danom sve više do izražaja dolazi njihova bahatost i bezobzirnost prema građanima.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SANJU VULIĆ UHVATILA VELIKA PANIKA: “Amerika štiti one koji mi prijete”

Pričajući o slobodi govora, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Sanja Vulić, navela je Pročitaj više

PIJAN I DROGIRAN PREGAZIO ŽENU PA POBJEGAO

D. B. (39) iz Futoga lišen je slobode zbog sumnje da je pregazio ženu K. S. (84) na raskrsnici ulice Pročitaj više

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OSUDILA NAPAD NA POVRATNIKE: “Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u RS-u”

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva. Predsjedavajuća Pročitaj više

Sin napadnutih povratnika: Najvažnije je da se majka i babo oporave, oni su jedini istinski povratnici tu

Hasib Memišević, sin Fadila i Ajše Memišević koji su brutalno pretučeni u selu Omeragići kod Višegrada, kazao je u izjavi Pročitaj više