Kategorije
VIJESTI

Na sjeveru Kosova osvanuli plakati sa porukom o Zajednici srpskih opština

Te poruke istaknute su na glavnom šetalištu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, kao i na bilbordima na ulazima i izlazima u četiri opštine

Sve četiri opštine na sjeveru Kosova jutros su osvanule sa porukama “Dobro došli u Zajednicu srpskih opština”.

Na bilbordima i plakatima širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana su parole “Ovo je ZSO”, simboli, ali i poruke na engleskom jeziku koje promovišu ZSO.

Te poruke istaknute su na glavnom šetalištu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, kao i na bilbordima na ulazima i izlazima u četiri opštine, prenose Nezavisne.

Više od devet godina, tačno 3.391 dan Priština odbija da sprovede Prvi Briselski sporazum i formira Zajednicu srpskih opština, a više puta prethodnih dana mogle su se čuti poruke i zahtjevi Srba sa Kosova da žele formiranje ZSO i da je to preuzeta obaveza koju Priština mora da ispuni.

Kosovo odbija ispoštovati dogovore iz sporazuma, smatrajući kako je formiranje Zajednice srpskih opština štetno, pozivajući se na odluku Ustavnog suda ove zemlje koji je presudio da principi formiranja ZSO-a nisu usklađeni sa duhom Ustava.

Napišite Komentar..