Na skupu SDA Hodžić obećao: Zabranićemo da se loše govori i piše o Bakiru Izetbegoviću!!

Izjave izbornih kandidata iz različitih pilitičkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i ove godine bore za ostanak na funkcijama iz kojih decenijama crpe enormne svote novaca ne libe se prijetiti, ucjenjivati, lažno obećavati… Novi primjer stranačke zaluđenosti koja se prezentira kroz apsolutno veličanje i jeftini poltrnoizam usmjeren ka političkom lideru dolazi iz Zenice. Faruk Hadžić, SDA kandidat za Skupštinu ZE-DO kantona na skupu je obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću.

 

,,Siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo poslije 2. oktobra to promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću, za kojeg nakon prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana predsjedništva BiH”, izjavio je Hodžić na skupu.

Hodžić, koji je nekada bi član DF-a, partije koja je u svojim počecima slijedila apsoultno drugačiji politički pravac od SDA, ukinuo bi još jednu od osnova demokratskog društva koje je u BiH itekako poljuljano.

Zabranio bi, dakle, slobodu govora i medija. Mediji bi, da se Hodžić pita, o predsjednikovom liku i djelu govorili samo pozitivno. Sasvim jasno, Hodžić je to poručio na skupu u Zenici.

Ništa iznenađujuće, Bosna i Hercegovina je, kada je sloboda medija u pitanju 67. zemlja na svijetu, prema rangiranju Reportera bez granica, Vladajuće partije i njihovi zaluđeni članovi sasvim normalnim doživljavaju cenzuru i kontrolisanje novinarskih izvještaja. U našoj zemlji, nažalost, postoje mnogi mediji koji se ponašaju onako kako im politički vladari narede. Na sreću bh. građana postoje i oni koji se novinarskim poslom bave profesionalno. Spremni da se suprostavei i ukažu na neprijatelje ove zemlje, one koji ruše demokratski poredak, lopove i kriminalce bez obzira na to kako se zvali i kojoj stranci pripadali.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više