Kategorije
VIJESTI

NAČELNIK OPŠTINE SREBRENICA: MORAMO ČINITI NAPORE DA DOKAŽEMO ISTINU O SRPSKOM STRADANJU

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da fotografije 3.267 poginulih Srba, postavljene danas pored puta Bratunac – Potočari, pokazuju dimenziju srpskog stradanja u ovom kraju, koje se ignoriše u međunarodnoj javnosti.

Grujičić je rekao da međunarodnoj javnosti smeta sve što dokazuje da postoje srpske žrtve iz rata u BiH, što potvrđuje i postavljene fotografije, kao i da oni tu istinu žele po svaku cijenu eliminisati, što je neprihvatljivo i za osudu.

– U međunarodnoj zajednici i javnosti kreira se jednostrana istina po kojoj su žrtve bile samo na bošnjačkoj strani i o čemu svijet uporno ubjeđuju, a što nije tačno i mi moramo činiti napore da dokažem oistinu o srpskom stradanju – dodao je Grujičić.

On je istakao da je istina tih 3.267 fotografija Srba poginulih u srednjem Podrinju u posljednjem ratu u BiH.

– Zašto to nekome smeta, zašto omalovažavaju srpske žrtve, od kojih je polovina bilo civila i kakve se namjere stranaca kriju iza takvog pristupa – upitao je Grujičić.

On je naglasio da je dužnost svakog Srbina da se bori da počinioci zločina nad srpskim narodom odgovaraju, kao što i počinioci ostalih zločina odgovaraju i niko ne treba da uklanja te fotografije jer one, prema njegovim riječima, pokazuju dimenziju srpskog stradanja u ovom kraju, koje se ignoriše u međunarodnoj javnosti.