NAJAVIO NA TWITTERU: Nakon inicijative za smjenu Šefika Džaferovića Dodik sada želi smijeniti i Biseru Turković

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će pokrenuti inicijativu za smjenu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

Dodik je već u više navrata negativno komentarisao djelovanje i rad ministrice, a jedna od posljednjih kritika bila je početkom ovog mjeseca kada je Turković uputila demarš Izraelu povodom podrške njihove ambasade HDZ-ovim prijedlozima izmjena Izbornog zakona BiH.

Dodik je danas na svom zvaničnom Twitteru napisao da je Turkovič “svojim neustavnim i nelegalnim djelovanjem i zloupotrebom položaja urušila spoljnu politiku BiH”.

On je, također, napisao da će “zbog svih gluposti koje je uradila u prethodnom periodu, biti pokrenuta inicijativa za njenu smjenu”.

Podsjetimo da je Dodik nedavno najavio i smjenu Šefika Džaferovića, presjedavajućeg Predsjedništva BiH. Dodiku je zasmetalo učešće Džaferovića na samitu posvećenom Krimu.

Sve ove poteze vrijedi posmatrati u kontekstu potrebe Dodika i njegove stranke za privlačenje pažnje svojih birača te zatezanja međunacionalnih odnosa.

(Klix.ba)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više