Kategorije
VIJESTI

Nakon protivljenja dijela građana da Džaferović govori na protestima ispred OHR-a: Pogledajte kako se ponio Haris Zahiragić

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, se obratio prisutnima na današnjim protestima ispred Ureda visokog predstavnika zbog najave da će Christian Schmidt nametnuti izmjene Izbornog zakona u BiH.

Jedan dio građana se protivio njegovom obraćanju jer, kako kažu, ovo je protest naroda.

S druge strane, jedan dio građana je rekao da BiH trebaju braniti i oni koji su položili zakletvu za to.

“Nisam došao ovdje da vas dijelim. Govorim kao predsjedavajući. Nisam mogao da zamislim da ću doći u situaciju da s građanima na ulici izlazim na proteste.

Došao sam da vam se svima zahvalim što ste došli ovdje. Neka se čuje glas Bosne i Hercegovine.

Dozvolite mi da kažem u ime svih vas koji ste ovdje, da pozovem visokog prestavnika, da u trenutku kada je izborna kampanja u toku, da obustavi nametanje izbornog zakona.

Dogovoreno je da se ovaj posao obavi šest mjeseci nakon izbora.

Nama trebaju rješenja koja pogoduju svakom građaninu BiH. Hvala vam što ste dozvolili da se obratim, oni koji su se protivili su pogriješili jer vam se obraća Predsjedavajući Predsjedništva države Bosne i Hercegovine”, zaključio je Džaferović – prenosi Radio Sarajevo.

Kantonalni zastupnik SDA Haris Zahiragić raspravljao se sa građanima koji na večerašnjim protestima nisu željeli obraćanje člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Pogledajte video koji je objavila televizija N1: