Nakon skandaloznih javnih nastupa Devića, Sebija Izetbegović usmjerila svoj bijes: “Znala sam da taj pčelar ne treba da ide ispred mene na listu”

Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, priprema čistku kadrova ove stranke u Kantonu Sarajevo i to odmah nakon Općih izbora koji se održavaju 02. oktobra 2022. godine, saznaje PRESS.

Funkcioneri SDA navukli su bijes Sebije Izetbegović koja se pobunila zbog toga što je za nositelj liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo stavljen Mahir Dević iz Ilijaša, a posebno nakon što je u prvim danima kampanje već imao nekoliko skandaloznih izjava.

“Em pčelar, em nepismen. Vala ružno ga i vidjeti, znala sam da ne treba biti na čelu, ali eto ima ga preskočiti…“, prokomentarisala je navodno Sebija Izetbegović pred bliskim saradnicima.

U većem krugu ljudi iz SDA supruga predsjednika SDA negodovala je što se ime Mahira Devića nalazi ispred njenog jer ipak je ona „univerzitetska profesorica“, a on „pčelar“. Dević je progutao knedlu, ali ga je koštalo što je pred nekoliko osoba prokomentarisao kako Sebija Izetbegović nije nikakva univerzitetska profesorica jer nikada nije završila fakultet u Zagrebu, a što je Izetbegović saznala.

„Upamtit će me do kraja života! I pečele ću mu uzeti poslije izbora“, siktala je Izetbegović, a kako tvrdi naš izvor iz SDA.

O odnosima Sebije Izetbegović prema Mahiru Deviću od ranije se govori u bh. medijima. Javnosti je dobro poznato da je Sebija Izetbegović željela maknuti Mahira Devića iz Skupštine Kantona Sarajevo i to tako što će ga preko Šefika Džaferovića postaviti za ambasadora.

Portal The Bosnian Times još 2020. godine objavio je da je Sebija Izetbegović namjeravala imenovati Mahira Devića za ambasadora BiH u Kataru. Zlobnici u Centrali SDA koji su negodovali zbog takve kadrovske politike, prepričali su razgovor kojeg je, navodno, Izetbegović vodila s tadašnjom ambasadoricom Turković koja je poslije imenovana za ministricu vanjskih poslova prilikom njene posjete Kataru.

„A ko vam je taj čovjek? Otkud on? Koje su mu reference?“, pitala se Turković.

„Ma, njegovo prezime nas asociralo na deve, ha ha ha…,“ smijala se gospođa Izetbegović objašnjavajući odakle baš on da naumpadne za ambasadora Katara.

Izetbegović je kako saznaje PRESS svoj rad u kampanji usmjerila u to da ‘preskoči’ na listi Devića kao nosioca, a onda bi joj to bio razuman povod da ukaže suprugu na nužnost uklanjana Devića iz stranačkih struktura.

Poznavajući unutrašnju politiku SDA i način na koji ona funkcioniše posljednjih nekoliko godina, nije sumnjati da će prof. Izetbegović i u ovom konkretnom slučaju “izgurati svoje”.

(PRESS)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više