Kategorije
VIJESTI

NAPETO NA KOSOVU: Specijalci ROSU upali u selo Štrpce, u toku su pretresi, odmah se oglasio Beograd…

Tužilac Rasim Maloku je potvrdio ovu vijest.

Policija od ranog jutra sprovodi nalog Suda i Tužilaštva u Uroševcu o pretresu nekoliko lokacija u selu Štrpce.

Tužilac Rasim Maloku je za Kallxo potvrdio vijest:

„Ova akcija nije direktno vezana za bespravnu gradnju u Brezovici, ali se odnosi na neke od uhapšenih u Brezovici, pošto je jedan od njih, odnosno bivši gradonačelnik Bratislav Nikolić , ujedno i koordinator nelegalnih struktura. Ove strukture upravljale su sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i javnih institucija Republike Kosovo, a te su informacije proslijeđene sigurnosnim strukturama u Srbiji“.

 

Odmah se oglasio i službeni Beograd.

Kako je navedeno u priopćenju, specijalci ROSU raspoređeni su na više lokacija, blokirali su čitavu općinu, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objektu pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su. u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina.

„Oni su ponovo izabrali da u Štrpcu upadnu baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava Sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu“, stoji u priopćenju Ureda za KiM Vlade Srbije.

Napišite Komentar..