NATO PRIJETI POSLIJE PADA RAKETA NA POLJSKU! BRANIĆEMO SVAKI PEDALJ NATO TERITORIJE: Oglasile se zemlje Alijanse!

VIJESTI

Pošto su dvije rakete iz Ukrajine pale na teritoriju Poljsku, uslijedile su reakcije država NATO članica.

Dvije rakete zalutale iz Ukrajine, pale su na teritoriju Poljske u blizini grada Przevodov, na granici sa Ukrajinom. Prema prvim informacijama, dvije osobe su poginule, a poljski premijer Mateuš Moravjecki je navodno sazvao hitan sastanak sa vladinim zvaničnicima o nacionalnoj bezbjednosti i odbrani, javlja Rojters, pozivajući se na portparola vlade na Tviteru.

Članice NATO-a oštro su reagovale na dešavanja u Poljskoj, navodeći da će u uz konsultacije sa saveznicima “braniti svaki pedalj teritorije NATO alijanse”.

Premijer Viktor Orban, nagovijestio je da Mađarska saziva Savet odbrane.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Najnovije vijesti iz Poljske su najviše zabrinjavajuće. Blisko se konsultujemo sa Poljskom i drugim saveznicima. Estonija je spremna da brani svaki pedalj teritorije NATO-a. Potpuno smo solidarni sa našim bliskim saveznikom Poljskom”, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Estonije.

Letonski ministar odbrane Artis Pabriks objavio je na Tviteru o ruskom raketnom napadu na Poljsku, napisavši:

“Moje saučešće našoj poljskoj braći po oružju. Zločinački ruski režim ispalili su rakete koje ne gađaju samo ukrajinske civile već su i sletjele na teritoriji NATO-a u Poljskoj. Letonija je u potpunosti uz poljske prijatelje i osuđuje ovaj zločin”, napisao je letonski ministar.

Kurir.rs/Mondo