Nekadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić vrlo otvoreno poručio: “Kada je bilo teže Željku Cvijanović sam pobijedio”

Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a, kazao je za N1 kako je njegova odluka bila da se ne kandiduje na ovim izborima jer se prije sedam godina povukao iz aktivnog života.

Dodao je kako je mišljenja da je korektno radio svoj posao u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine gdje je, po njemu, imao mnogo više pobjeda od Milorada Dodika koji je “samo vikao”.

Danas je zvanično počela kampanja. Vi ste u Brčkom, ali ne i na listama. Zašto?

Ja sam tu odluku da se povlačim iz aktivnog života donio kada sam odlučio da više ne budem predsjednik PDP-a. To je bilo prije sedam godina. Ja sam tu prisutan da ih podržim, da ih savjetujem ako hoće.

Bilo je govora da ćete opet biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, da li je stranka odlučila drugačije? Mislite li da Šarović (SDS) ima šanse pored Željke Cvijanović (SNSD)?

Ja sam gospođu Cvijanović pobijedio prije osam godina, kada je to bilo daleko teže. Ja sam donio odluku da ne budem kandidat.

Aktivno sam u politici od 1988. Mislim da je vrijeme za nove ljude.

Nismo baš sigurni da su ovo novi ljudi?

Borenović je relativno nov, Stanivuković je nov. Šarović je poznato ime koje je dugo na političkoj sceni. Ja sam smatrao da ne trebam biti kandidat.

Lično mislim da sam korektno radio svoj posao u Predsjedništvu i mislim da sam imao više, u tim političkim bitkama, pobjeda nego Dodik koji je samo vikao.

Mnogo je komentara na slogan PDP-a „Republika Srpska mora da se brani“. Čini se da je ponovno nacionalno ispred ekonomskog, ispred života građana? Od koga se RS brani?

Ako ste pažljivo slušali šta su naši ljudi rekli – RS se mora braniti od korupcije, primitivizma, nepotizma… cijelog niza pogrešnih poteza koji su napravljeni.

Ne bih rekao da su to čvrste nacionalne teme. Naravno, RS se mora braniti i od zahtjeva da se ona podcijeni. Ovdje se mnogo više govori da se RS brani od onoga što je urađeno unutar nje same, od struktura predvođenih Dodikom i SNSD-om.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
UŠASNA TRAGEDIJA: VOZAČ UMRO ZA VOLANOM, POVRIJEĐENO JOŠ PET OSOBA

Vozač (59) GSP preminuo je večeras tokom vožnje u Beogradu. Kako saznaju mediji, sve se odigralo na ulgu Trgovačke i Pročitaj više

Dejan priznao da je prešao u islam, ali sve Dalilino spalio: Ni mrtav se ne bih pomirilo s njom! Ovo su mu planovi s frizerkom!

Dejan Dragojević, koji je priznao da je promijenio vjeru u islam, na sve načine pokušava da svoju vezu sa frizerkom Pročitaj više

Počelo je snimanje filma o legendarnom Džeju Ramadanovskom: Evo ko tumači glavnu ulogu, a u pitanju je poznati denser!

Film o pokojnom pjevaču, Džeju Ramadanovskom, počeo je da se snima prije dvije nejdelje, a denser, koji će ga glumiti Pročitaj više

SVI SU TI SPAVALI SA ŽENOM, CEO STRUČNI ŠTAB! Murinjo mu surovu istinu SASUO U LICE, o onda je između njih SVE PUKLO!

Poznati fudbaler Mesut Ozil odlučio je nedavno da okači kopačke o klin, i ode u zasluženu penziju. Možda mu je ovo i Pročitaj više