Nenad Aleksić, koji je usmrtio psa: Pit bull mi je napao devetogodišnjeg sina, to se desilo u huji

U mjestu Đulići kod Teslića prije nekoliko dana odvijala se prava drama. Pit bull Nedeljka Markuljevića napao je devetogodišnjeg sina komšije Nenada Aleksića, a nakon toga je Aleksić, kako kaže, u afektu, bez namjere, usmrtio psa.

Nenad Aleksić inače živi u Austriji i došao je tu na odmor.

Prvi veći problem, kako kaže Aleksić za “Avaz”, se desio dva dana prije spornog događaja, kada je usmrtio psa.

– Došao sam na odmor. Mi smo komšije, ružno je reći, ali taj vlasnik pit bulla je narkoman. On ima još jednog pit bulla. Otišao sam prije nekoliko dana do Teslića kod punca i punice i kad sam se vratio govore mi majka i snaha “Otkinuo se pas, treba paziti na djecu.” Naišao je brat od Nedeljka, Bojan, zamolio sam ga “Reci mu, molim te, da zaveže te pse, da ne pravimo probleme bezveze, jer smo kuća do kuće”, pošto nemaju ni kavez, nema ni ograde, nemaju ništa, jer je, ipak, riječ o krvoločnim psima – pojašnjava Aleksić za “Avaz”.

Kako navodi, kada je bila sporna noć sjedili su u dvorištu.
– Igralo se tu više djece kada je došao taj pit bull, i sin od devet godina je povikao “Tata, tata”, dotrčao sam, sva sreća nije ga ugrizao pas, ali dijete ima ogrebotine i što je još gore traume. U toj huji, kada sam došao, bio je na lancu, a na kraju je imao nešto slično špagi i uhvatio sam ga za povodac, valjda je to bilo jače, moguće da sam od te nervoze uvrnuo jače i stisnuo, nisam psa udario ničim, ali on je valjda uginuo. Vidio sam da je krenula krv na nos, odvukao sam ga – kazao je Aleksić za “Avaz”.

Kako pojašnjava, poslije su nastavili sjediti u dvorištu i komentarisati šta se desilo.

– Onda je taj komšija Markuljević, sa još dvojicom, s kojim se vjerovatno drogira tu, napali su me u mom dvorištu, a ja sam bio okrenut leđima. Sa vilama je došao. To što neki mediji pišu da sam ja napao njih, to uopšte nije istina. Oni su mene napali, a to mogu posvjedočiti i komšije. Taj problem traje duže vremena i komšije su ukazivale na te njegove pse – rekao je.

Zbog ovog slučaja pozvan je na saslušanje i kako kaže odazvat će.

– Sutkinja je mene nazvala, a ja sam otišao na more, tako da ću u ponedjeljak ujutro se rado odazvati, ne bježim od toga, nisam kriminalac, niti nasilnik, bavim se pošteno svojim poslom. Otiću i do policije i na sud. Ovo do čega je došlo nije trebalo doći, ja sam na to ukazivao, ali to je huja, ne može se to tolerisati, jer ipak su djeca u pitanju. Ne može biti da se moje dijete u mojoj avliji igra, a da tu pored dolazi droga, da su tu pit bullovi. On te pit bullove pušta na ljude, govori im “Drži ga, drži ga” – zaključio je Aleksić za portal “Avaza”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SANJU VULIĆ UHVATILA VELIKA PANIKA: “Amerika štiti one koji mi prijete”

Pričajući o slobodi govora, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Sanja Vulić, navela je Pročitaj više

PIJAN I DROGIRAN PREGAZIO ŽENU PA POBJEGAO

D. B. (39) iz Futoga lišen je slobode zbog sumnje da je pregazio ženu K. S. (84) na raskrsnici ulice Pročitaj više

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OSUDILA NAPAD NA POVRATNIKE: “Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u RS-u”

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva. Predsjedavajuća Pročitaj više

Sin napadnutih povratnika: Najvažnije je da se majka i babo oporave, oni su jedini istinski povratnici tu

Hasib Memišević, sin Fadila i Ajše Memišević koji su brutalno pretučeni u selu Omeragići kod Višegrada, kazao je u izjavi Pročitaj više