Kategorije
VIJESTI

NENAD ČANAK DIREKTNO PROZVAO PREMIJERA CRNE GORE: “Da se Dritan Abazović 1995. godine našao u Srebrenici, premještali bi ga u pet različitih masovnih grobnica” (VIDEO)

Dok čekamo da vlasti u Srbiji priznaju genocid, u Beogradu sve više murala ratnim zločnicma.

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premještali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine.

Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.

Prema istraživanju, više od 70 posto građana Srbije ne znaju da je jedan grad četiri godine bio pod opsadom.

“U Srebrenicu idem da bih sa sobom bio u miru, da ne prihvatim biti na strani onih koji su bili dio toga i koji danas negiraju genocid. Ono što me užasnulo u Srebrenici jeste nepoštovanje premijera Crne Gore, Dritana Abazovića. Imam neraščišćene račune sa njim još od 5. septembra prošle godine, jer je diretkno odgovoran za nasilje koje se dogodilo na Cetinju. Tada su pripadnici sigurnosti zasuli građane Cetinja suzavcima, a on je rekao da je ponosan. Također, Temeljni ugovor, koji tako silno nastoji da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom, znači da se imovina Crnogorske pravoslavne crkve pripisuje na Crkvu Srbije. To bi dalje značilo da se u svim manastirima ili drugim objektima mogu sakrivati ratni zločinci i crnogorske vlasti tu ne mogu da uđu. Zamislite da na prostoru jedne NATO članice možete da držite ruske agente i da ih niko ne dira”, tvrdi Čanak.

 

“To se sve nastavlja muralima ratnih zločinaca u Srbiji i Hrvatskoj. Danas je parastos Draži Mihailoviću širom crkvi u regionu. Govorimo o ljudima koji su sa okupatorom krivi za ubistva hiljade i hiljade Bošnjaka, Hrvata, Srba. Vučić i svaki drugi predsjednik Srbije treba da dolazi svake godine 11. jula u Srebrenicu i da svake godine bude kamenovan sve dok jednom ne prestane, a prestat će kada se vidi iskrena namjera”, ističe Čanak.

Navodi kako ne vidi svrhu priznavanja genocida, kazavši da je to činjenica i da se tu nema šta priznavati.

Kako može Draža Mihailović da bude vođa antifašističkog pokreta. Kako može da se čitava antifašistička borba svede na to da su zli komunisti poslije rata obili srpsku inteligenciju. Sve je to dio šire priče. Srpski nacionalisti su ti koji se vode time da će čitav narod biti genocidan ako se prizna genocid. Zašto to govore?! Ako je to bio genocid, onda su oni počinili genocid i onda oni plaše one koji ne razumiju, govoreći da ćemo svi biti kolektivno krivi. Nikada nećemo biti pravi ako ne otresemo smeća koje nam se nalijepilo na cipelama, tog krvavog smeća Radovana Karadžića, Ratka Mladića i ostalog šljama. Mladić je pobjegao kao zadnje pseto kad je došao đavo po svoje, ostavio zemlju za koju je govorio da će sve učinit, godinama se skrivao, stotine Srba je zbog njega patilo pod sankcijama i na kraju su ga usranog iznijeli tamo gdje se krio. To heroj ? To je smeće. Ako imaš prijatelje van Srbije, onda nisi Srbin”, kazao je Čanak.

Slobodna Bosna