Kategorije
VIJESTI

NENAJAVLJENA POSJETA ADVOKATA IZAZVALA HAOS U JUSIĆIMA: MAJKE ŽRTAVA IZ PROTESTA BLOKIRALE PUT!

Nenajavljena posjeta uznemirila je mještane Jusića, posebno majke ubijenih žrtava tog dana, koje su pokušale doći do njih, nakon čega su blokirale put advokatima. Advokati su pokušali pobjeći iz Jusića prije dolaska policije

Društvenim mrežama kruži snimak nastao u Jusićima, jutros nakon dolaska advokata odbrane optuženih za ratni zločin ubistva 48 civila u ovom mjestu 27. maja 1992. godine.

Iz još uvijek nepoznatih razloga i bez najave u naselje Jusići jutros su stigli advokati odbrane optuženih za masakr u ovom selu u pratnji jednog od optuženih za ovaj zločin, tvrdi portal Zvornički.

Prema prvim informacijama oni su željeli da pregledaju lokacije u Jusićima (kuće, podrume, štale…) koje su pomenute u sudskom procesu. Iz Policijske uprave Zvornik još uvijek nema zvaničnih informacija, a očekuju se u toku dana.

Nenajavljena posjeta uznemirila je mještane Jusića, posebno majke ubijenih žrtava tog dana, koje su pokušale doći do njih, nakon čega su blokirale put advokatima. Advokati su pokušali pobjeći iz Jusića prije dolaska policije.

Na ovaj potez su se, prema riječima majki ubijenih, odlučile jer su “zločinci i njihovi zaštitnici došli provocirati i soliti svježe rane i to u njihovom mjestu”. Kako kažu majke iz ovog mjesta, a koje se mogu vidjeti na snimku, “malo je bilo što su poubijali, sad bi još i da nas plaše i zastrašuju dolazeći sa istim onim koji nam je odveo djecu na klanje i strijeljanje”, prenosi Zvornički.ba.

Prava drama se odvija u Jusićima – Zvornik U selu Jusići kod Zvornika danas se odvijala prava drama, saznaje portal “Avaza”. Vlado Ristanović, zvani Tošanov, kojem se sudi za ratne zločine počinjene kod Zvornika, danas je nenajavljeno sa advokatima došao u ovo selo – ratni zločinac se vratio na mjesto zločina!

Krvnik Vlado Ristanović se vratio na mjesto zločina u Jusiće, kada ga je narod opkolio, pobjegao glavom bez obzira!

Ono što piše u optužnici protiv Ristanovića, ledi krv u žilama Narod opkolio Ristanovića U selu Jusići kod Zvornika danas se odvijala prava drama, saznaje portal “Avaza”. Vlado Ristanović, zvani Tošanov, kojem se sudi za ratne zločine počinjene kod Zvornika, danas je nenajavljeno sa advokatima došao u ovo selo – ratni zločinac se vratio na mjesto zločina! Ono što piše u optužnici protiv Ristanovića, ledi krv u žilama. Oni su došli s namjerom da obiđu mjesta, podrume i kuće, koja su navedena u optužnici.

Međutim, narod Jusića je prepoznao krvnika te su ga opkolili i na kraju otjerali. Mještani Jusića su ovo shvatili kao provokaciju a ponovo su morali proživljavati bol koju im je Ristanović i njegovi pajtosi nanijeli Bošnjacima ovog mjesta. Podsjetimo, Ristanović se tereti da je zajedno s Perom Radićem, Božom Vidovićem, Petkom Tomićem i Brankom Studenom za ubistva najmanje 48 osoba te progon Bošnjaka. Jedan od svjedoka na jednom ročištu ispričao ispričao kako je Ristanović u selu Jusići 1992. godine 11-godišnjem djetetu u usta stavio cijev puške.

Crnahronikinfo

Napišite Komentar..