NEOBIČAN SLUČAJ U BIH: KRAVA DONIJELA NA SVIJET TRI TELETA

Nesvakidašnji slučaj dogodio se na farmi poljoprivrednog proizvođača Ermina Šarčevića, u selu Čaplje, gdje je krava otelila tri ženska teleta, što je prava rijetkost.

Ovdašnji poljoprivrednici kažu kako ne pamte da se u ovom kraju nešto slično ikada dogodilo te ističu kako krava obično oteli jedno ili eventualno dvoje teladi.

“Šta da vam kažem, krava je bila steona i otelila se nekoliko dana prije roka. Inače, riječ je o životinji koja se prije toga dva puta telila i donosila na svijet po jedno tele. Ništa nije ukazivalo na to da bi se treći put moglo dogoditi nešto neobično, a dogodilo se”, kaže Šarčević.

Prema njegovim riječima, prije godinu dana dogodilo se da krava u njegovom vlasništvu oteli dvoje teladi.

Dodaje kako su članovi njegove porodice u nevjerici gledali kako se rađa jedno tele za drugim i kaže kako se radi o tri ženska teleta.

“Živi su i zdravi i trenutno se oporavljaju budući da su na svijet došli prerano i treba im vremena da ojačaju”, kaže ovaj farmer.

Senad Đumišić, zaposlenik Veterinarske stanice Sanski Most, koji je obavio inseminaciju, ističe kako se radi o vrlo rijetkom slučaju koji se događa jednom u 20 godina.

“Treba istaći kako su sva tri teleta zdrava i sposobna za dalju reprodukciju i da je sve proteklo u najboljem redu”, istakao je Đumišić. Inače, pomenuti poljoprivredni proizvođač na svome imanju ima osam krava te se bavi proizvodnjom i prodajom mlijeka, ali i drugim granama poljoprivredne proizvodnje.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
U CENTRALI SDP-a USVOJENE ROKADE: Vojin Mijatović neće biti ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBiH već će voditi resor…

Zbog nesuglasica u "Osmorci", odlučeno je da Vojin Mijatović neće biti ministar unutrašnjih poslova FBiH. Dogovoreno je da on bude Pročitaj više

MUŽ ZATEKAO SUPRUGU U KUĆI SA DVA 30-GODIŠNJAKA PA IM PRIJETIO, ONA POZVALA POLICIJU

Policijskoj stanici Sanski Most obratila se K.S. (34) kako bi prijavila muža K.Z. (36) zbog straha za svoj život. Naime, Pročitaj više

HANA HADŽIAVDAGIĆ LJUBITELJE KORIDE NAZVALA BEZUBI PAPCI ONI JE NAPALI

U Bosni i Hercegovini se otvara moderna arena za koride, gradi je mesna industrija Bajra, a sve je propratila i Pročitaj više

ŽELJKO KOMŠIĆ PODRŽAO AKTUELNOG PREDSJEDNIKA CRNE GORE: “Đukanović učinio da odnosi između BiH i Crne Gore budu izuzetno prijateljski” (VIDEO)

Podrška predsjedniku Crne Gore i predsjedničkom kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću došla je od člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopšteno je Pročitaj više