Kategorije
VIJESTI

Nermin Nikšić: U oktobru ćemo pokazati da im nećemo oprostiti stotine hiljada naše djece koji su napustili BiH

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a u svom govoru na Konvenciji opozicionih stranaka kazao je da Denis Bećirović pobjednički kandidat.

– Drugarice i drugovi, dame i gospodo, dragi prijatelji, dobrodošli na konvenciju pobjedničkog kandidata za člana Predsjedništvo BiH, budućeg člana Predsjedništva BiH, čovjeka koji mora drugi put pobijediti da bi dobio mandat u Predsjedništvu doktora Denisa Bećirovića. Okupili smo se oko zajedničkog kandidata, odlučni da mijenjamo sistem, da mijenjamo stanje, odlučni da za BiH svane novi dan.

Danas ujedinjeni za slobodnu BiH šaljemo jasnu poruku svim ljudima u BiH, zatim kriminalnoj grupi, te našim prijateljima iz međunarodne zajednice. Građanima želimo poručiti da će Bosna i Hercegovina opstati. Garant za to smo mi, predsjednici opozicionih stranaka koji smo potisnuli vlastite interese.

Naša iskrenost i odlučnost predočeni su u podršku budućem članu Predsjedništva Denisu Bećiroviću. Zašto? Zato što će on zaista biti član Predsjedništva u ime svih građana i građanki BiH. Zato što s njim nema kompromisa kada je u pitanju Ustav BiH

Zato želim poručiti svakom biraču. Ovaj put, u oktobru, glasaš kao da cijeli tvoj svijet zavisi od tebe. Ovaj put glasaš za spas svoje Bosne i Hercegovine. Dragi prijatelji u oktobru ćemo im jasno reći, kako im nikada nećemo oprostiti stotine hiljada naše djece koji su zbog njihove politike, kriminala i korupcije napustili našu zemlju, svoje roditelje, prijatelje.

Jako je važno i pozivam sve naše članove i članice i da sarađujemo i održavamo jedinstvo koje smo uspostavili kako bi mogli odgovoriti na sve izazove koji se nalaze i koji će se nalaziti pred nama. Ovo je možda posljednja prilika koju ćemo imati i mi i naša evropska BiH.

Denis Bećirović će biti novi član Predsjedništva.

Do pobjede – poručio je Nermin Nikšić.

Napišite Komentar..