NEŠIĆ POŽELIO VIŠKOVIĆU DA ŽIVI OD 480 KM PENZIJE, NJOM DA POKRIVA INFLACIJU OD 13 ODSTO I KUPUJE GORIVO OD 4 KM

Izjava premijera Radovana Viškovića da bi Republika Srpska ukinula akcize na gorivo da je samostalna u rangu je njegovog bisera da ‘čovjek može bez hrane i pića mjesec i po dana’, smatra predsjednik DNS-a Nenad Nešić

Vidi se da Radovan i SNSD nisu sami sipali gorivo 16 godina. Juče sebi diže platu a već danas za nju ništa ne radi – ocijenio je Nešić.

Lider DNS-a podsjeća „neupućenog i neinformisanog premijera“ da treba pitati Nikolu Špirića, Dušanku Majkić, Sredoju Novića i Lazara Prodanovića zašto su protiv ukidanja akciza na gorivo na period od šest mjeseci.

– Svi se sjećamo slika iz motela ‘Barka’ kada su Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i njihova svita, uz ribu, dogovorili povećanje akciza da bi dobili kredit MMF-a. Kada treba zavući ruku u džep građana, onda sa Izetbegovićem mogu i u kafanu, ali kada treba narodu pomoći nisu spremni podržati ukidanje akciza jer prijedlog dolazi od partija iz Federacije, kako rekoše iz SNSD.

Bezobrazno i sramno! Kako sa tim istim vašim partnerima iz Federacije na moje oči pristajete na ukidanje Republike Srpske u Briselu a ovo nećete!?“, pita predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

On smatra da “nenarodna vlast što prije mora da ode kako bi bio skinut jaram sa grbače naroda“ i poručuje:

– Radovanu bih poželio da i on živi od penzije od 480 KM, da s njom pokriva inflaciju od 13 odsto i kupuje gorivo po cijeni od četiri KM.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više