NEVJEROVATAN VIDEO SA UKRAJINSKOG RATIŠTA: Ruskom vojniku dronom ubacili granatu u rov, pogledajte njegovu reakciju (VIDEO)

SVIJET

Nevjerovatan snimak stiže s ukrajinskog ratišta. Na snimku koji je objavio britanski Telegraph ruski vojnik hladno baca dvije granate koje na njega spušta ukrajinski dron na nebu iznad.

Ruski vojnik pritom leži sam u fetalnom položaju u rovu, a prva mu granata pada tačno u krilo. Zgrabi je golim rukama i baca nekoliko metara dalje –  gdje je odmah i eksplodirala.

Potom mu još jedna pada iza leđa, a Rus, koji i dalje mirno leži, ponovno je hvata i baca dalje od sebe. Nekoliko trenutaka kasnije ustaje iz rova i bježi.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Video u Rusiji naširoko dijele prokremaljski blogeri kao primjer hrabrosti ruskih vojnika u vrijeme kada se oni na prvoj crti i nemaju čime pohvaliti u ratnom smislu.

Rusko ministarstvo odbrane u ponedjeljak je bilo primorano odgovoriti na brojne kritike tvrdolinijaša koji su optužili kremaljske lidere da su dopustili “besmisleni gubitak ljudstva i opreme”, a u vezi s izvještajima da je oko 300 marinaca posljednjih dana ubijeno ili ranjeno u istočnoj Ukrajini.

Ministarstvo je pritom insistiralo na tome da je u brigadi marinaca izgubljeno “manje od jedan posto vojnika”.

SB