NEVJEROVATNO: Radovan Višković saznao koje je Lana Pudar nacionalnosti, evo šta najavljuje u Mostaru…

Premijer bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković čestitao je najboljoj bh. plivačici Lani Pudar osvajanje zlatne i bronzane medalje na Evropskom plivačkom prvenstvu u Rimu.

„U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam, draga Lana, najsrdačnije čestitke povodom osvajanja zlatne i bronzane medalje na Evropskom plivačkom prvenstvu u Rimu. Vašim veličanstvenim uspjehom dostojnim divljenja, učinili ste ponosnim sve nas u Republici Srpskoj i BiH, a vrhunski rezultati koje konstantno ostvarujete stavljaju vas, već sada, u sam vrh evropskog i svjetskog plivanja. Uvjeren da je pred Vama blistava sportska karijera, želim Vam dobro zdravlje i još mnogo velikih pobjeda, na radost svih nas“, navodi se u čestitki premijera Radovana Viškovića.

Kako je najavljeno, Višković će u Mostaru, u prostorijama Kancelariji Vlade RS-a organizirati svečani prijem za Lanu Pudar, najavljeno je iz SNSD-a.

 

Nevjerovatno je koliko političara u BiH pokušava preuzeti zasluge za uspjehe sjajne mostarske plivačice. Donedavno su odbijali financijski pomoći Lanu Pudar, poput Čovićevog premijera Nevenka Hercega, a danas joj šalju čestitke i kite se tuđim uspjesima.

Tako je i premijer RS-a saznao koje je nacionalnosti najbolja bh. plivačica pa sad pokušava iskoristiti priliku za vlastitu i promociju Dodikovog SNSD-a. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da su do jučer Lanine rezultate i vijesti o brojnim medaljama u širokom luku zaobilazili mediji pod kontrolom Milorada Dodika, a danas joj premijer organizira svečane prijeme.

(SB)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
JUSUF NURKIĆ: KOLIKO MORAŠ BITI JADAN DA PRETUČEŠ FADILA I AJŠU KOJI SU U OSMOJ GODINI ŽIVOTA I TO ZA PRVI DAN RAMAZANA

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj Pročitaj više

NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više