Nijaz Duharkić iz Kiseljaka ženu platio 5.000 KM: Mašala, razvija pitu (VIDEO)

Nijaz Duharkić iz Kiseljaka ženu platio 5.000 KM: Mašala, razvija pitu (VIDEO)

VIJESTI

Nijaz Duharkić iz Kiseljaka ima veoma neobičnu i zanimljivu životnu priču.

Da bi napravio kuću, podigao je čak 20 kredita, a danas otplaćuje samo jedan. Život je podredio radu, dok za ljubav nije imao mnogo vremena. Dvadeset puta je mijenjao mjesto boravka.

Međutim, nije ni slutio da će na nevjerovatan način naći ženu. Kako kaže, ženu je kupio i platio je 5.000 maraka.

“Prije rata sam radio u jednoj firmi, bio sam sam. Imao sam kuću, štalu i nešto stoke. Ranije su se ljudi mnogo češće posjećivali i tako mi je došao jedan stariji čovjek. Znajući da sam sam, pitao me je ‘da li bi se ti ženio?’. Rekao sam mu da mi treba žena, te da ako čuje da negdje ima mlada žena za udaju, dođe i kaže mi. On je sutradan došao i rekao mi da mi je našao ženu”, ispričao je Nijaz i dodao:

“Ja sam ženu kupio! Te 1992. godine, ona je bila izbjeglica. Otac i brat su joj bili u zarobljeništvu. On je mene nahvalio kod nje, a ja sam mu obećao 5.000 maraka, ako nas spoji, praktično, kupio sam ženu. Kad sam došao kod nje kući, vidio sam da razvija pitu i pomislio ‘mašala, razvija pitu, imaću šta jesti’. Kad je čovjek počeo da me hvali, da bi se dokopao 5.000, žena je reagovala strogo. Rekla mi je ‘šta hoćeš ti, stari?’. Ja sam joj odmah rekao kako stoje stvari i da želim da se ženim. Počela je da mi priča svoju tužnu priču, a ja sam joj dao rok od 7 dana, da razmisli”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Pristala je da se uda za mene, a ja sam joj u startu postavio dva pitanja. ‘Da li si bolesna i jesi li poštena, čak i ako nisi, ti reci?’, govorio sam joj ja da je navedem na tanak led. Rekla je da je zdrava i poštena i to je bilo to”.

“Drugi dan, dolazi čovjek koji nas je spojio i kaže meni ‘kume moj, kumašine!’, a do tada se nismo nešto ni družili. Zvao sam ga u sobu i dao mu 5.000 KM”, priča on.

U jednoj godini ovaj neobični čovjek pronašao je čak četiri novčanika i jedan mobilni telefon. Svima koji su izgubili novac vratio je i novac i dokumenta, prenosi “Stil” priču Srećka Stipovića.