Kategorije
VIJESTI

Nikšić najavljuje: Schmidt mi je rekao da odustaje od nametanja izmjena Izbornog zakona, razgovori će biti nastavljeni tek…

Predsjednik SDP-a je još jednom pozvao građane na proteste ispred zgrade OHR-a

Visoki predstavnik Chrtistian Schmidt je najavio mogućnost da odustane o nametanja izmjena Izbornog zakona, izjavio je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

– Upravo sam u prisustvu mojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH, g. Christianom Shmidtom.  Želim iskazati zahvalanost g. Schmidtu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove. Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora.

Drago mi je da je g. Schmidt uvidio da je nametanje izmjena Izbornog zakona BiH u ovom trenutku kontraproduktivno. Mi u SDP ostajemo otvoreni za dijalog u interesu svakog čovjeka u Bosni i Hercegovini. Koristim priliku da još jednom pozovem građane da jasno i glasno večeras u 19,00 sati svi zajedno dignemo glas protiv etničke podjele države i ideologija podjela i aparthejda koje sigurno neće mirovati. Večeras je važno poslati nikad glasniju poruku da građani ne pristaju na podjelu Bosne i Hercegovine. Socijaldemokratska partija ostaje na braniku multietničnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine, izjavio je Nikšić.

Napišite Komentar..