Nikšić: Pozivam reprezentativce BiH da se ne odazovu na poziv za utakmicu sa Rusijom

Nikšić: Ova odluka je dokaz duboke politizacije Nogometnog saveza BiH zbog koje posljedice može trpiti cijela država

FOTO: AVAZ

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, smatra da je odluka Nogometnog saveza BiH o odigravanju prijateljskog susreta između Bosne i Hercegovine i Rusije skandal bez presedana.

– Uvijek sam bio mišljenja da se politika ne treba miješati u sport, ali ova odluka je dokaz duboke politizacije Nogometnog saveza BiH zbog koje posljedice može trpiti cijela država.

Volume 0%

NS BiH prepušten Dodiku
Prepuštanje NS BiH Dodiku od strane “patriota” iz Sarajeva, posljedica je jasnog političkog dogovora, umotanog u celofan sporta.

Valjda su se nakon davanja apsolutne vlasti Dodiku pitali šta mu još to mogu dati, pa su se odlučili da mu isporuče NS BiH. Ideja je jasna, rasturiti i “ubiti” sve što ima ikakve veze s državom, s državnim nacionalnim ponosom, omrznuti državnu reprezentaciju ljudima koji žive za nju.

Kad tako nešto date onima koji mrze Bosnu i Hercegovinu, a onda im pridružite one koji bi za dnevnicu ili besplatno putovanje prodali obraz, dobijete ono što smo danas dobili.

U trenutku potpune izolacije ruskih sportskih saveza zbog brutalne agresije na Ukrajinu, Bosna i Hercegovina trebala bi igrati „prijateljsku“ utakmicu sa Rusijom – naveo je Nikšić.

Ističe da su smislili da igramo “prijateljsku” utakmicu sa državom čiji ambasador iz dana u dan prijeti Bosni i Hercegovini raznovrsnim odmazdama.

– Čuj “prijateljsku” utakmicu sa državom koja u kontinuitetu radi na destabilizaciji Bosne i Hercegovine, narušava njen suverenitet i negira njen pravni poredak. Zakazali bi “prijateljsku” utakmicu sa državom koja je uložila veto na usvajanje Rezolucije o genocidu u Vijeću sigurnosti UN-a. To me ne čudi jer ni predsjednik saveza ne priznaje genocid, ali gdje nestadoše dežurne “patriote”. Nestali u akciji osiguranja povlastica, dnevnica, dobrih sinekura.

Konačno gašenje NSBiH?
Rizikujem da budem naivan kad pozivam nekog Zeljkovića, Beusa, Čolpu, jer su se oni pokrili stavom UEFA-e da u njihovoj nadležnosti nisu prijateljske utakmice, da još jednom razmisle. Naravno da njih nije briga što nakon ovoga nijedna normalna državna reprezentacija ili savez neće igrati sa onima koji igraju prijateljske utakmice sa državom koju je osudio sav demokratski svijet.

Ili im je možda upravo cilj da to bude konačno gašenje NSBiH. Sportaši su najbolji ambasadori svake zemlje. Ne bi ih trebalo uvlačiti u politiku. Žao mi je što ja to na ovaj način činim. Iskreno se nadam, da će naši reprezentativci, pozivam ih i ohrabrujem, da pokažu dovoljno savjesti, kad je nemaju u rukovodstvu saveza, da se na odazovu na poziv za igranje prijateljske utakmice sa Rusijom.

Na taj način iskazujemo suosjećanje s patnjama i žrtvama ukrajinskog naroda. Naši fudbaleri su naši ambasadori i na terenu pokazuju koliko im je stalo do promicanja dobrog glasa o našoj državi. Ovaj put, najbolja zaštita i promocija države je odbijanje učešća na utakmici sa agresorskom Rusijom – poručio je Nikšić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više