Nova Vučićeva ministrica poručila: “Svi su nas ubijali i Bošnjaci. Trebamo voditi politiku kao Izrael”

VIJESTI

Danica Grujičić predložena je za ministricu zdravlja u novoj Vladi Republike Srbije. Rođena je 30. augusta 1959. godine u tadašnjem Titovom Užicu.

Ona je neurokirurg, političarka, direktorica Instituta za radiologiju i onkologiju Srbije, zamjenica predstojnika Medicinskog fakulteta u Beogradu i predsjednica humanitarne organizacije Zdrava Srbija.

Zanimljivo, srednju školu završila je u Moskvi. Medicinski fakultet započela je u ruskoj prijestolnici, a završila u Beogradu.
Na Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije radi od 1984. godine, gdje je od 2007. godine bila šef neuroonkološkog odjeljenja. Uporedo radi i na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Što se političke karijere tiče, 2011. godine izabrana je za potpredsjednicu Socijaldemokratske unije. Kao njihova predstavnica ušla je na predsjedničke izbore 6. maja 2012. kao jedna od 12 predsjedničkih kandidata, od kojih je bila jedna od dvije žene. Na izborima je doživjela poraz osvojivši svega 0,78% glasova.

U javnim nastupima često ima vrlo kontroverzne stavove. U gostovanju na TV Happy, novopečena ministrica rekla je da su Srbe ubijali svi osim Rumuna.
– Možemo slobodno da napravimo pandam sa Izraelom. Svi su nas ubijali. Svi. Možda ne samo Rumuni, jer nam je njihova princeza bila kraljica. I Bugari i Albanci i Bošnjaci i Hrvati i Mađari. Mi treba da vodimo politiku kao što vodi Izrael, da imamo fantastičnu odbranu, da nikoga ne napadamo, ali moramo imati jaku odbranu i moramo biti u stanju u svakom trenutku, ako smo odlučili da se branimo, branimo se do kraja, govorila je.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Nova ministrica govorio je tada i o Slobodanu Miloševiću, istaknuvši da je Haški sud političko tijelo.
– Rat je počeo 1998. nije počeo ‘99. Sramota je, kakav god Milošević bio… Ko mu sudi, ko mu je sudio? Zašto smo predali svoje generale? Ne možeš svoje generale, da dozvoliš da ih neko naziva zločincima zato što su branili svoju zemlju. Kakav god Milošević bio, kakav god bio, on je bio predsednik ove države, ako je trebalo da odgovara, trebalo je da odgovara nama. Kakav Haški tribunal, jedan politički organ… – zaključila je dr Grujučić.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove ministre u Vladi, a Ministarstvo zdravlja preporučilo je dr. Grujičić.

https://twitter.com/amfetaminolohie/status/1584141994367930369?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1584141994367930369%7Ctwgr%5E9d5b6b35f23f7dde0ec0cb2ed88458782902c6ad%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fultratrijumfvijesti.info%2Fnova-vuciceva-ministrica-porucila-svi-su-nas-ubijali-i-bosnjaci-trebamo-voditi-politiku-kao-izrael%2F