NOVAKOMRZAC NE ODUSTAJE: “Novak Đoković i Srbija – veza kakva nikada nije postojala u tenisu”

VIJESTI

(Nova.rs) Američki novinar Ben Rotenberg, čovek koji otvoreno priznaje da ne voli Novaka Đokovića, a zbog pojedinih preteranih kritika je dobio nadimak “novakomrzac”, u najnovijem izdanju podkasta “No challenges remaining” dosta je pričao o prvom igraču sveta. Rotenberg se bavio odnosom Đokovića i navijača, odnosno nacije, te je došao do zaključka da zemljaci često, na kraju, Novaka dovode u neprijatnu situaciju.

Sve to je objasnio ovim rečima: Novak Đoković je veoma vezan za svoju domovinu i svoje navijače. To nije nešto što smo danas saznali. Nole ima veoma jaku vezu sa srpskim narodom i znamo koliko nacionalizam preovladava u tim krajevima – poručio je Amerikanac koji je nastavio:

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Mislim da nijedan teniser nikada nije bio vezan za svoju zemlju kao Đoković. On je skoro kao mesija u Srbiji, pošto je postao jedan od najvećih tenisera svih vremena. Za mnoge je Đoković taj koji je spasao Srbiju od zaborava.

Taj osećaj doprinosi da je “klima” uvek napeta. Sa moje tačke gledišta, bilo bi preporučljivo da “snizite temperaturu” što je više moguće. Govorimo o sportu. Očigledno Rotenberg ne može bez Đokovića, a sada i bez Srbije, da pomene u bilo kom kontekstu.