Kategorije
VIJESTI

NOVALIĆ OBJAVIO RAT RADONČIĆU: “Došao je u BiH sa dvije plastične kese, njegova prošlost sadrži dosta sumnjivih KONTRAOBAVJEŠTAJNIH ISPADA!” (VIDEO)

“Nema bošnjačke ličnosti u novijoj historiji koju nije u svojim medijima mjesecima valjao u blatu.”

Lider SBB-a Fahrudin Radončić često u svojim javnim istupima otvoreno i oštro kritikuje svog koalicionog partnera u Vladi Federacije BiH premijera Fadila Novalića. Dosljedno ga u tome prati i “Dnevni Avaz”, list pod Radončićevom kontrolom.

Novalić se do sada uglavnom nije direktno uzvraćao na ove optužbe, no izgleda da se stvari mijenjaju. Tako je večeras cijeli jedan Facebook post posvetio upravo Radončiću i iznio niz teških optužbi na njegov račun.

Novalićev odgovor Radončiću prenosimo u cjelosti:

Fahrudin Radončić, “savjetnik” u Avazu, odavno je prepoznat kao neko ko je svakog uglednog Bošnjaka pokušao diskreditirati na najbrutalniji, klevetnički način i to je konstanta njegovog djelovanja. Nema bošnjačke ličnosti u novijoj historiji koju nije u svojim medijima mjesecima valjao u blatu.

 

Ne smijemo na to samo prećutno gledati.

Ja sam se za svoju zemlju borio. Borit ću se i za svoju čast i svoj ugled. Neću dozvoliti da me neko ko je u moju državu primljen sa dvije plastične kese, nastavlja medijski linčovati, svakodnevno me klevećući i prikupljajući tako tek jeftine političke poene.

Pogotovo to ne može činiti neko čija prošlost sadrži dosta sumnjivih kontraobavještajnih ispada kao što je izjava u Prištini da je SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

Na sreću svih nas, ogromna većina Bosanaca i Hercegovaca je uvidjela ko je taj čovjek i svjesni su da njegove konce vuku udaljeni centri moći”, poručio je Novalić.

Slobodna Bosna

Napišite Komentar..