Kategorije
VIJESTI

NOVALIĆ UZVRATIO KONAKOVIĆU: “Toliko si opsjednut željom za pozicijom premijera Federacije da si zbog nje spreman palestinizirati Bosnu!”

Neka nastavi vježbati kolutove u hladu opozicije, jer Vladu Federacije u ovim izazovnim vremenima ima ko da vodi”, poručio je Novalić.

Nakon današnjeg razgovora sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, lider NiP-a Elmedin Konaković izrazio je bojazan da će HDZ pokušati blokirati formiranje vlasti nakon izbora 2. oktobra.

“Ja sam uvjeren da će HDZ-HNS uraditi sve, da pokušaju insistirati na rješenjima u svoju korist. Mišljenja smo da nemamo ništa protiv da se relaksira blokada u Domu naroda, Schmidtova intervencija bi tu mogla biti učinkovita, i ne bi došli u situaciju da još četiri godine gledamo Novalića”, kazao je Konaković.

 

Na ovu Konakovićevu poruku, večeras je reagovao upravo federalni premijer Fadil Novalić, koji je očigledno razumio kao Konakovićevu spremnost da se pristane na izborni zakon po želji HDZ-a i Dragana Čovića.

“Elmedin Konaković je toliko opsjednut željom za pozicijom premijera Federacije da je spreman izdati Bošnjake i palestinizirati Bosnu zbog nje. Kontinuitet njegove politike potvrdila je i Međunarodna krizna grupa kada je jasno naznačila njegovu stranku i SBB kao dvije koje su tokom pregovora bile spremne popustiti HDZ-u. Neka nastavi vježbati kolutove u hladu opozicije, jer Vladu Federacije u ovim izazovnim vremenima ima ko da vodi”, poručio je Novalić.

SB

Napišite Komentar..