NOVE PRIJETNJE IZ REPUBLIKE SRPSKE: “Raspad Bosne i Hercegovine je nepovratan proces, za to su kriva `dva ljiljana` u Predsjedništvu BiH…”

-BiH nema budućnosti, raspada se i to je nepovratan proces koji je krenuo u posljednje četiri godine jer je ogoljena suština antidejtonske BiH, kazao je Slavko Mitrović, predsjednik Političkog savjeta SNSD-a.

-Taj proces naročito je istaknut kada su “dva ljiljana” preglasavala srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zatim djelovanjem ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, koja je radila sve suprotno Ustavu i suprotno interesima Srba, ali i Hrvata. Ta BiH više nema budućnosti. Taj raspad je faktički, a da li će se desiti i formalni raspad to nije toliko bitno. I nije u pitanju nikakva secesija i niko ne može optužiti Republiku Srpsku da preduzima ijedan korak i da je ijedan organ donio odluku o secesiji”, rekao je Mitrović za RTRS.

Mitrović tvrdi da su strani ambasadori u BiH, često nikom ne odgovarajući, smišljali određene stvari koje su bile pakost da BiH ne može da se stabilizuje i da politički predstavnici naroda u BiH ne mogu da se dogovore niti da provedu ono što je dogovoreno.

Govoreći o tome šta čeka novu vlast, Mitrović je naveo da RS ima neke karakteristike koje druga područja i države nemaju i da je to nešto na čemu će se instistirati u narednom periodu, te da, pored zaštite dejtonskih prava i nadležnosti koje joj pripadaju, novu vlast očekuje, kako je rekao, trojstvo – hrana, voda i energija.

 

“Republika Srpska ima mogućnost da kroz ta tri segmenta omogići svom stanovništvu uslov za življenje i funkcionisanje na određnom prostoru”, rekao je Mitrović.

Mitrović je rekao da je SNSD, od svog osnivanja ostao konzistentan tome da se bori za Dejtonski sporazum i da je to jedina stranka na Balkanu koja se ukrupnjavala i sebi privlačila i stranke i pojednice, gdje su se svi mogli naći i politički djelovati.

“Zbog toga je SNSD do sada devet puta pobjeđivao na izborima. Narod kada izlazi na izbore uvijek bira onog ko će mu obezbjediti određenu stabilnost i onog koji ima jasne programe vizije i razvoja i ima rezultate”, rekao je Mitrović navodeći da je među postignućima SNSD-a i to što Republika Srpska nije izbrisana kao gumicom.

-Godine poslije rata su godine koje je “pojelo političko Sarajevo”, kazao je on.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Slučaj šokirao Floridu: Tijelo nestalog dječaka, čija je majka ubijena, pronađeno u ustima aligatora

Tijelo nestalog dvogodišnjeg dječaka pronađeno je u ustima aligatora nakon što je njegova majka pronađena izbodena na smrt u svom Pročitaj više

Sin Ajše i Fadila Memišević za Faktor: Babo samo plače, teško mu je, napad je probudio traume iz prošlosti

Ajša i Fadil Memišević, dvoje povratnika u višegradsko selo Omeragići, a koji su brutalno napadnuti - maltretirani, pretučeni i opljačkani Pročitaj više

Ljubav ulazi preko usta, ali ne preko kašike: Jovana Jeremić ponovo frapirala javnost izjavom!

Voditeljka Jutarnjeg programa Pink televizije, Jovana Jeremić, nasmijala je mnoge, a mnoge i naljutila kada je navela da ljubav po Pročitaj više

Al’ Dino: Zaglavili smo u “trotaktnom” motoru, a političari nam izvode najveće hitove na TV kanalima koji nas ubijaju u pojam

Kada bi je opisali ukratko to bi izgledalo otprilike ovako. Ovaj rođeni Jajčanin muziku je zavolio još kao dječak uz Pročitaj više