NOVI MENTALNI ISPAD ZORANA MILANOVIĆA: “To je baš ciganski, baš ciganski!” (VIDEO)

VIJESTI

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović našao se nedavno na meti kritike hrvatske javnosti zbog širenja stereotipe o Romima, a u razmaku od samo nekoliko mjeseci napravio je sličan verbalni karambol.

Komentirajući nove mjere uštede energije povećavanjem razine hlađenja u institucijama, predsjednik Hrvatske novinarima je izjavio: “Gledajte, ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima neka je odnesu, oni će napraviti profit na tome. Romi su vrlo spretni u tim stvarima”. 

Nije rekao da se klime mogu prodati trgovcima otpadom, skupljačima otpada, preprodavačima i švercerima. Ne, rekao je da se klime daju Romima. Jer oni su sinonim za trgovce otpadom. Njih se najčešće povezuje s otpadom i sa smećem.  

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

 

Skoro identičan mentalni ispad Milanović je ponovio i prije dva dana kada je pred novinarima komentirao uništavanje spomen ploče na Kupresu koja je nedavno podignuta prilikom njegove posjete tom mjestu.

“To je kukavički, ciganski. Ne romski, ciganski. Nasred visoravni, usred noći doći to razbijati. Kukavički i bijedno”, poručio je predsjednik Hrvatske, a njegovu izjevu bez iakvih ograda prenijeli skoro svi vodeći elektronski mediji u Hrvatskoj i nekadašnjoj paradržavnoj tvorevini “Herceg-Bosni”. 

https://www.youtube.com/watch?v=FZ_fMYeraLk&feature=emb_title