Kategorije
VIJESTI

Odgovor Nijemcima iz Mostara: Vaša rezolucija ruši Dayton, takvu istu usvojite za Belgiju a Adis Ahmetović je radikalni bošnjački unitarist

Rezoluciju o Bosni i Hercegovini koju su na današnjem zasjedanju usvojili zastupnici njemačkog Bundestaga, komentirali su iz Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Predlažu iz HNS-a “pobornicima unitarizma iz Bundestaga da istu rezoluciju usvoje o Belgiji i dostave je gospodinu Michelu”, referirajući se na predsjednika Europskog vijeća.

Smatraju kako današnja rezolucija Bundestaga koja se odnosi na Bosnu i Hercegovinu “pokazuje koliko njemačke vlasti ne poznaju ili odbijaju prihvatiti, činjenice o Bosni i Hercegovini i prirodi njezinog multinacionalizma i ravnopravnosti konstitutivnih naroda”.

“Uz to, današnja rezolucija je de facto poziv na rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma za kojeg se upravo Njemačka zalagala 1995. godine. Model federalizma institucionalne ravnopravno kroz legitimne političke predstavnike je temelj Daytona i jedini jamac za europsku Bosnu i Hercegovinu. Predlažemo svim zastupnicima Bundestaga koji su podržali rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste (Adis Ahmetović), da identičnu rezoluciju upute gospodinu Charlesu Michelu i državi Belgiji. Mi odgovor na istu već znamo”, zaključili su iz HNS-a.