ODLAZE, JEDAN, PO JEDAN: Zbog ovoga je Milorad Dodik jučer bio bijesan na Sanju Vulić i sve oko sebe, pričao besmislice i vrijeđao novinare…

VIJESTI

U Banjoj Luci je jučer održan sastanak vladajućih čiji je domaćin bio predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, a koji je imao za cilj da pokaže kako u vladajućoj koaliciji navodno postoji jedinstvo, kako je ustvrdio Milorad Dodik, ali je javnosti poslana upravo suprotna poruka! Na sastanku nije bilo „koalicionih partnera“ i „lidera“ Gorana Selaka, Nenada Nešića i Dragana Čavića, predsjednika SPS-a, DNS-a i NDP-a, bolje reći ostataka stranaka, a u politici ništa nije slučajno!

Zanimljivo da je ova trojica „lidera“ nisu govorili na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i nisu iskoristili priliku da se javnosti obrate sa svečane govornice! Više je nego očigledno da su sve dublje pukotine unutar vladajuće koalicije i da se polako otkazuje poslušnost nervoznom Dodiku, koji je izgubio konce, što je pokazao i jučer na konferenciji za novinare nakon sastanka svojim nepovezanim mislima, besmislicama o zabrani dolaska Bidenu u Republiku Srpsku, homoseksualcima u Holandiji, direktivama režimskim medijima šta treba da rade te neprimjerenim istupom, uvredama i napadom na novinara, poručio je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Čavić je politički mrtvac, potpuno je nevažan jer njegova stranka postoji samo na papiru, na njenom čelu je formalno Bojan Šapurić i teško da mogu imati nekoliko odbornika, ali su Selak i Nešić, pod potpunom kontrolom Beograda. Svaki važan potez povlače nakon konsultacija na Banjici, gdje je sjedište Službe, i veoma je zanimljivo pratiti njihovo ponašanje jer su vrlo obaviješteni, pod kontrolom obavještajnih službi i njihov izostanak nije slučajan. Očito da su spakovali kofere, spremaju se da napuste brod koji tone, čekajući mig kada da krenu, tvrdi Vukanović.

Dodik je svoj bijes danas iskalio javno i na Sanji Vulić, zbog izjave da će poslanici SNSD-a odvajati dio plate za Željku Cvijanović, što nije u skladu sa direktivom da se ne smije više govoriti o sankcijama, jer ta tema mjesecima izaziva nesanicu. Unutar vlasti kulja kao u grotlu, sistem puca na sve strane, novaca ponestaje, a bez njih se ne može jer nakaradni sistem sa gomilom ulizica troši ogromne svote svakodnevno, a svima je jasno da je režim u terminalnoj fazi raspadanja i pitanje je dana kada će prenapregnuti balon da pukne i uruši se kao kula od karata.

SB