ODLAZEĆI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH: PRIŠLA MI JE 4-GODIŠNJA DJEVOJČICA I PITALA JESAM LI DOŠAO HELIKOPTEROM

VIJESTI

Odlazeći član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik ispričao je anegdotu koju je doživio u Prnjavoru.

Dodik je, gostujući na TV K3 u emisji “Stav”, ispričao detalje susreta kojeg je imao sa djevojčicom i dječakom iz vrtića u Prnjavoru.

– Ovo nikada neću zaboraviti. Na jednom skupu sjedili smo u prvom redu i pritrčala mi je djevojčica po imenu Anđela. Mislim da je imala četiri godine. Diskutovala je sa mnom lijepo i ozbiljno. Pitala me kako sam, jesam li umoran, kako sam došao, jesam li došao helikopterom… Rekla mi je da bi voljela da se vozi helikopterom, a ja sam joj odgovorio da ću naići jednom da je provozam” – počeo je priču Dodik.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

U jednom momentu mu je, je kako kaže, prišao još jedan dječak od šest godina.

– Rekao je da se zove Mateo. Sjeo je na stolicu do nas. Pošto je Željka (Cvijanović) izašla na binu, pitao me: ‘A šta je ona, a šta si ti?’. Anđela mu je odgovorila: ‘Kako ne znaš, on je šef, a ona je šefica’. Nakon toga Anđela je otišla majci, a Mateo mi je uputio ozbiljno pitanje: ‘Mogu li te nešto pitati?’: Ja rekoh, hajde. A on će: ‘Kad će se završiti rat u Ukrajini?’ – ispričao je kroz smijeh Dodik.