ODSTRANJEN S DOSADAŠNJE FUNKCIJE: Zagovornik ‘srpskog sveta’ novi šef srbijanske obavještajne službe BIA

VIJESTI

Aleksandar Vulin, koji je obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova u vladi Srbije, ostat će bez te funkcije.

To proizlazi iz popisa novih ministara srbijanske vlade, koje je predložila mandatarka Ana Brnabić, a na sjednici Središnjeg odbora Srpske napredne stranke pročitao predsjednik i vođa SNS-a Aleksandar Vučić, ujedno i predsjednik Srbije.

Resor unutarnjih poslova od Aleksandra Vulina preuzet će prvi čovjek sigurnosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić, a Vulin će sjesti u fotelju u kojoj je dosad sjedio Gašić, odnosno postat će čelnik BIA-e, prenosi Index.hr.
Podsjećamo, Vulin je poznat po izjavama da se zalaže i da vjeruje u stvaranje “srpskog sveta”. Po njegovom mišljenju “jedini način da Balkan ostane stabilan jeste taj da Srbi žive u jednoj državi”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

više puta je kazao kako vjeruje u potrebu objedinjavanja svih Srba kao jedinstvenog političkog naroda, uz to navodeći da se to “jedinstvo pravi u Srbiji, u Beogradu”.
“Srbija je ta koja okuplja sve Srbe i koja razmišlja o tome kako se neka odluka prenosi na Srbe na Kosovu, Srbe u RS i da li će naša braća u Hrvatskoj stradati ili neće stradati zbog nečega, kako će proći Srbi u Crnoj Gori, a da li će im se našto desiti u Sjevernoj Makedoniji”, izjavio je Vulin ranije ove godine u emisiji “Puls” BN televizije.

Samo takva politika, tvrdi on, garantuje opstanak srpskog naroda.

“Stvaranje ‘srpskog sveta’ je zadatak moje generacije”, zaključio je tom prilikom Vulin.