Oglasila se Selma Bajrami i otkrila da li je zaista pretučena, poslala je ogromnu poruku svima..

Oglasila se Selma Bajrami i otkrila da li je zaista pretučena, poslala je ogromnu poruku svima..

VIJESTI

Selma Bajrami danas je objavila fotografiju iz tuzlanske bolnice, a na kojoj je pokazala modrice na oku i rasječenu usnu.

S obzirom na to da je na fotografiji samo označila Medical Instutute Bayer, koji se nalazi u Tuzli i nije dala nikakvo dodatno objašnjenje, objava je izazvala veliki interes i zabrinutost njenih fanova.

Nekoliko sati kasnije, Bajrami je otkrila da je zapravo riječ o snimanju spota za njenu novu pjesmu pod nazivom “Dama”.

Također, u jednom od storyja otkrila je da na ovaj način želi ukazati na problem nasilja nad ženama.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtijeva hitnu pažnju i akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravljivu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo djelovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje savjesti, edukacija i pružanje pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja. Bilo da smo žrtve ili svjedoci istog”, napisala je pjevačica između ostalog i otkrila da ona nije pretučena nego da se radi o snimanju spota.

Salma je na ovaj način zasigurno dobila traženu pozornost za svoj novi muzički uradak, no neki smatraju s obzirom na to da su žene u našoj regiji svakodnevno žrtve nasilja i da su samo u Tuzli u proteklom mjesecu ubijene dvije žene, da ovakav način promocije nije korektan.

Klix.ba