OGLASIO SE SARAJLIJA KOJI JE LIŠEN SLOBODE ZBOG EUFOR-OVIH HELIKOPTERA: “ZBOG REČENICE SAM OSTAO BEZ POSLA A MOŽDA IDEM NA ROBIJU”

VIJESTI

Donosimo vam detalje nemilog događaja u kojem je Sarajlija Nermin Mujić lišen slobode zbog EUFOR-ovih helikoptera koji su letjeli na vojnoj vježbi u Sarajevu održanoj 20.10.2022. godine.

Svi sarajevski mediji su prenijeli, da je muškarcu iz Sarajeva smetalo zujanje helikoptera pa zaprijetio da će ispaliti zolju na bazu EUFOR-a.

Uz tehničku asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali, pronašli i lišili slobode lice koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom iz člana 183. KZ FBIH (Ugrožavanje sigurnosti), a radi se o N.M. rođen 1978.g. iz Sarajeva. Kako se saznaje, riječ je o Nerminu Mujiću sa Alipašinog Polja.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Nermina Mujića iz Sarajeva koji je ogorčen na pravosudne organe, MUP KS ali i na EUFOR.

Nermine, prvi put javno govoriš o nemilom događaju koji se desio 20-tog oktobra kada si lišen slobode zbog helikoptera koji su letili iznad Sarajeva. Šta se ustvari desilo? Zašto si lišen slobode?

“Lišen sam slobode jer sam nazvao bazu u Butmiru, sa pitanjem, zašto helikopter kruži iznad naseljenog mjesta, u 2 h ujutro, veoma nisko, sa upaljenim reflektorom. Na to pitanje nisam dobio odgovor. Nakon sto nisam dobio odgovor od Eufora, istom sam u revoltu rekao, ” Spustite ga vi, ili cu ja” , ” Ja moram ujutro na posao ”

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Zasmetalo mi je to što su helikopteri letili jako nisko, i zbog kojih nisam mogao spavati. Osjecao sam se neugodno, kao i 90% građana iznad kojih naselja su pomenuti helikopteri letjeli.” – izjavio je Nermin Mujić za portal Crna-Hronika.

Kome si rekao: “Spustite ga vi ili ću ga spustili ja?”

EUFOR-u na telefon.

Kako saznajemo dobio si i otkaz na poslu zbog privođenja?

Da, istina je, dobio sam otkaz.

Imaš li poruku našim čitateljima za kraj razgovora?

Poruka je jednostavna.

Do ovog događaja, kao mlad čovjek, nikada nisam razmišljao da napustim ovu državu, moju zemlju, uvijek sam se vodio tim, moja država kakva god da je, moja je, gdje god odem, bit ću uvijek stranac. Međutim, nakon ovog događaja, u kojem sam u revoltu izrekao rečenicu jednu, koja me je koštala svega, uvjerio sam se da zakon nije za svakoga isti.  Dok ljudi koji kradu milione, ubice i silovati hodaju slobodno, meni se stan pretresa, otkaz dobivam i moram na Sud. Ko shvati, shvati.

Kako doznajemo od Nermina, nakon pretresa stana nije pronađeno niti jedno vatreno oružje kao ni eksplozivna naprava. Međutim kako mu je rečeno, moguće je da će završiti iza rešetaka u trajanju od 1 godine.

Crnahronikainfo