Oglasio se vozač autobusa: “Aldijana laže, Kofer nije bio zamotan kao na snimku, Spreman sam ići na poligraf”

Oglasio se vozač autobusa: “Aldijana laže, Kofer nije bio zamotan kao na snimku, Spreman sam ići na poligraf”

VIJESTI

Redakciji portala Crna-Hronika javila se Aldijana Beganović iz njemačkog grada Karlsruhe koja je kako tvrdi u utorak 9.1.2024. godine sa Globtours autobusom registacijskih oznaka J31-M-902 poslala kofer sa određenim ličnim stvarima, 4 mobilna uređana i 350 eura.

Međutim kako ona tvrdi, kofer je stigao u Sarajevo ali bez mobilnih telefona i bez novca.

Njenu cijelu priču možete pogledati ovdje.

Međutim našoj redakciji javio se i vozač autobusa Ermin Tolja koji želi da iznese svoju stranu priče o nemilom događaju. Kako kaže, Aldijana sve laže i izmišlja.

“Molio bih vas da demantujete izjavu gospođe koja me pretvorila u lopova. Ona se uopšte nije pojavila na stanici, niti je uručila kofere već su došla dvojica muškaraca romske nacionalnosti i predali kofer meni i mom kolegi u njemačkom gradu Karlsruhe da kofere prevezemo do Stuttgarta jer mi vozimo iz Dortmunda za Neum i ne idemo za Sarajevo.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Za kofer smo joj uzeli 60 eura.

Došla su dva lika koja su po mom mišljenju romske nacionalnosti. Pitali su da li idemo za Sarajevo imaju dva kofera za poslat. Moj kolega je pitao šta ima u koferu, rekli su neke polovne patike i garderoba što znači da nisu spomenuli telefone ni novac.

Inače mi svake skupocjene stvari uzimamo lično kod sebe, tako da smo kontaktirali kolege koji idu u Sarajevo i oni su rekli da povezemo do Stuttgarta i da je ta usluga iznosi 60 eura.

Mi smo preuzeli u Karlsruhe i prebacili u Stuttgarta kolegama što znači da gospođa koja se oglasila nije uopče bila na autobuskoj stanici. Spremni smo ići i na detektor laži, na poligraf. Taj dan smo imali dvije novčane pošiljke za Mostar koje su uredno isporučene.

Ja radim ono preko 10. godina, ja ovo nisam ni preuzeo niti išta, tako da mi ovo teško pada. Neko će moratit iplatiti za ovo što je ugrožen moj lični ugled i obraz.” – izjavio je Ermin Tolja za portal Crna-Hronika.