OKONČANA DRAMA U PODRINJU: Policija iz provalije izvlačila ranjenog lovca, s teškim povredama prebačen na UKC Tuzla

OKONČANA DRAMA U PODRINJU: Policija iz provalije izvlačila ranjenog lovca, s teškim povredama prebačen na UKC Tuzla

VIJESTI

Prava drama odvijala se jučer popodne u šumi u mjestu Maćesi, općina Milića, gdje je u lovu došlo do ranjavanja S. K. iz Milića.

Policiji je slučaj prijavljen u 16.55 sati, a na mjesto događaja odmah su izašli policija i Služba hitne pomoći Doma zdravlja Milići.
S obzirom na to da je lovac ranjen na izuzetno nepristupačnom terenu, najprije su, prema policijskom saopćenju, policajci na terenu morali izvući povrijeđenog iz provalije nakon čega mu je ukazana pomoć, te je prevezen u zvorničku bolnicu.

Iz navedene ustanove dalje je upućen na liječenje u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Muškarca je iz vatrenog oružja ranio drugi lovac, inicijala M. J. iz Milića, koji je sa njim bio u lovu. On je uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.
Kako je saopćeno iz PU Zvornik, zbog nepristupačnosti terena, uviđaj je izvršen tek jutros, a po naredbi Osnovnog suda u Vlasenici i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, policija je pretresla vozilo, kuću i prostorije koje koristi M. J. i tom prilikom su oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

– Protiv M. J. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu – naveli su iz policije, prenosi Faktor.