ONO MALO SRBA I VJERNIKA ŠTO JE OSTALO U SARAJEVU IZLOŽENO JE NAJSTRAŠNIJOJ DISKRIMINACIJI I NJIHOV POLOŽAJ JE PONIŽAVAJUĆI

Ono malo Srba i vjernika što je ostalo, kaže Dodik, izloženo je najstrašnijoj diskriminaciji i njihov položaj je ponižavajući.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Saborna crkva u Sarajevu osveštana na današnji dan prije 150 godina i u najtežim vremenima bila čuvar duhovnog, nacionalnog i vjerskog identiteta, danas gotovo prazna jer u Sarajevu nema Srba.

Na današnji dan, prije tačno 150 godina, na praznik Svetog proroka Ilije 1872. godine, osveštana je Saborna crkva u Sarajevu, koja je i u najtežim vremenima bila čuvar duhovnog, nacionalnog i vjerskog identiteta našeg naroda i mjesto okupljanja Srba. Nažalost, danas je ova crkva, koja je već vijek i po duhovno središte našeg naroda, u centru Sarajeva gotovo prazna, jer u Sarajevu, koje je nekad bilo najveći srpski grad u BiH, danas nema Srba istakao je Dodik.

Ono malo Srba i vjernika što je ostalo, kaže Dodik, izloženo je najstrašnijoj diskriminaciji i njihov položaj je ponižavajući.

Dodik je istakao da sramotne poruke koje svakodnevno upućuju Srbima prikazuju stvarnu sliku Sarajeva, koje kaže da za Srbe tu nema mjesta..

– Bez Saborne crkve i drugih naših svetinja, položaj našeg naroda bio bi daleko nepodnošljiviji i zato je važno da čuvamo naše svetinje i poštujemo našu vjeru, jer samo okupljeni oko Crkve, kao našeg duhovnog središta, možemo sačuvati naš identitet – navedeno je na Dodikovom “Instagramu”.

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
UNUTAR MEĐUNARODNE ZAJEDNICE SVE VIŠE GUBE ŽIVCE: Osmorka se žestoko trese, Vlada Federacije BiH na čekanju, Nikšić spominje i….

Žestoko je danas bilo unutar Osmorke. Pobune na sve strane. Iz Naše stranke oštro su protiv Sanje Vlaisavljević kao buduće ministrice kulture Pročitaj više

UŠASNA TRAGEDIJA: VOZAČ UMRO ZA VOLANOM, POVRIJEĐENO JOŠ PET OSOBA

Vozač (59) GSP preminuo je večeras tokom vožnje u Beogradu. Kako saznaju mediji, sve se odigralo na ulgu Trgovačke i Pročitaj više

Dejan priznao da je prešao u islam, ali sve Dalilino spalio: Ni mrtav se ne bih pomirilo s njom! Ovo su mu planovi s frizerkom!

Dejan Dragojević, koji je priznao da je promijenio vjeru u islam, na sve načine pokušava da svoju vezu sa frizerkom Pročitaj više

Počelo je snimanje filma o legendarnom Džeju Ramadanovskom: Evo ko tumači glavnu ulogu, a u pitanju je poznati denser!

Film o pokojnom pjevaču, Džeju Ramadanovskom, počeo je da se snima prije dvije nejdelje, a denser, koji će ga glumiti Pročitaj više