Opasno se zakuhalo, Željko Komšić se bez imalo pardona obrušio na Fahrudina Radončića: “Politički lideri poput njega uopće nisu kvalifikovani da komentarišu aktuelnu političku situaciju”

“Politički lideri poput Radončića, koji su tokom dugogodišnje diplomatske borbe pred institucijama Evropske unije i NATO-a, baš po pitanju Izbornog zakona, držali stranu Hrvatske a ne Bosne i Hercegovine, i pri tome bili obasipani pohvalama od strane Zorana Milanovića, uopće nisu kvalifikovani da komentarišu aktuelnu političku situaciju.

Takvi se nalaze, odnosno sami su se stavili, s onu stranu interesa države”, kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Smatra da njihove sugestije koje idu u pravcu toga da se ni pod koju cijenu lošim rješenjima ne smije reći ne, kao i insinuacije da protivljenje nametanju diskriminirajućih rješenja, automatski znače i sukob sa kompletnom međunarodnom zajednicom također nisu u interesu države BiH.

“Mistificiranje otpora nametanju diskriminirajućih rješenja i svođenje tog otpora na sukob sa međunarodnom zajednicom, može biti jedino u funkciji onih koji žele da ovladaju dijelom suvereniteta države Bosne i Hercegovine.

Neka takvi izađu među narod pa saslušaju šta narod misli o rješenjima koja nam se nude, odnosno pokušavaju nametnuti”, kazao je.

Ističe da sve dok građani Bosne i Hercegovine žele da se bore za svoju zemlju i za vlastito dostojanstvo, pri punoj svijesti da su pravo i istina na našoj strani, nikakvi cinični i maliciozni pokušaji isticanja našeg navodnog sukoba sa međunarodnom zajednicom i jefitino dociranje, neće ga pokolebati.

“Na kraju, želim istaći i sljedeće. Godinama se pitanje izmjena Izbornog zakona vezuje za moje ime.

Sada kada je to ad acta, i kada predmet diskusije uopće nije Predsjedništvo BiH, nego Dom naroda.

Konačno se jasno vidi da moji i stavovi političke opcije kojoj pripadam, nisu vezani isključivo za pitanje jedne pozicije,

nego se radi o tome da li ćemo dopustiti da susjedna država otima dio suvereniteta države Bosne i Hercegovine kroz potpunu HDZ-ovu kontrolu Doma naroda.

Gdje su odjednom isparile sve one kritike u kojima se ocjenjuje da čitava stvar leži u jednoj poziciji”, kazao je Komšić.

Javnost sada očekuje reakciju iz SBB-a.

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više

NIKŠIĆ, IZDAJA I MEĐUNARODNA UVJERAVANJA: Preuzima li Schmidt ekskluzivitet odlučivanja u ime Bošnjaka i ulogu ‘političkog tate’ trojkaša

Današne dogovaranje s HDZ-om i Nikšićeva rečenica nakon tog sastanka zapravo ponajbolje opisuje stanje duha unutar trojka plus koalicije. A Pročitaj više