OSMANOVIĆ DEMATIRAO MEDIJSKE GLASINE: “Nismo primijetili da međunarodna zajednica radi protiv SDA!” (VIDEO)

VIJESTI

U bosanskohercegovačkim medijima već dugo se spekulira kako predstavnici međunarodne zajednice, a posebno Ambasade SAD u Sarajevu, insistiraju od stranaka u Sarajevu da se formira vlast u Federaciji BiH i na nivou države bez SDA.

Sumnje je podgrijao lider DF-a Željko Komšić koji je u programu Federalne televizije izjavio sljedeće:

“Činjenica je da Amerikanci otvoreno guraju izbacivanje SDA iz vlasti. To mi je rekao i Nermin Nikšić i Semir Efendić, pošto kupio potom vam prenosim pošto ja nisam razgovarao sa američkim ambasadorom i to se od njih traži”, kazao je Komšić.

Ovu Komšićevu tvrdnju odmah je odlučno negirao lider SBiH Semir Efendić, dok se lider SDP-a Nermin Nikšić nije na nju osvrtao.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Sumnje da Američka ambasada lobira za formiranje vlasti bez SDA pojačane su nedavnom posjetom ambasadora Michaela Murphyja Bihaću i razgovorom sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, o čemu je “Slobodna Bosna” već pisala.

Do sada se o lobiranju protiv SDA nisu jasno izjašnjavali funkcioneri SDA. Barem ne do sinoć i gostovanja Adila Osmanovića u programu Federalne televizije.

Na direktno pitanje voditeljice emisije da li međunarodna zajednica insistira na tome da SDA ne bude dio buduće vlasti, Osmanović je odgovorio: “Mi to nismo primijetili”.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu:

https://www.youtube.com/watch?v=US2JPEd_Umc&feature=emb_title