Otac iz pakla priznao da je kćerku (8) držao zatočenu: Pašajlić se sramno pravdao na sudu, bivšu partnerku OPTUŽIO DA LAŽE

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Uroš Pašajlić, muškarac koji je optužen da je u stanu držao izgladnjelu i dehidriranu kćerku (8), dok je u drugom stanu zlostavljao i mučio svoju partnerku Ivanu L. (46) danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu priznao da je kćerku držao zatočenu, a poricao da je bio nasilan prema partnerki, te je optužio da “laže”.

Na suđenju je zatraženo da se isključi javnost, međutim, sudija je rekla da za sada neće, a ukoliko bilo potrebno, o tome će se odlučiti naknadno.

Na suđenju je otkriveno je Uroš Pašajlić po zanimanju programer, da je završio dizajnersku srednju školu u Hamburgu, da ima jedan automobil, da je nezaposlen ali i osuđivan.

– Osuđen sam davno kada sam koristio marihuanu zbog očeve smrti – rekao je kratko Pašajlić.

Povodom navoda da je zlostavljao i mučio svoju partnerku Ivanu L. (46), Pašajlić je negirao izvršenje krivičnog djela.

On je međutim priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret a odnosi se na njegovu maloljetnu kćerku.

– Priznajem da sam dijete držao zatočenu u stanu zbog konzumiranja psihoaktivnih supstanci i situacije u kojoj se tada nalazio – rekao je on.

Branilac Pašajlića je tada rekao da priznaje činjenični opis za kćerku.

Optužili Pašajlićevu partnerku da laže

Odbrana je na današnjem ročištu predložila da se sasluša muškarac koji je bio sa njima kada je navodno tukao Ivanu L. i da se uradi neuropsihijatrijsko vještačenje Ivane L.

Uroš Pašajlić i majka djevojčice
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, USTUPLJENA FOTOGRAFIJA / RINGIER

Oni su Ivanu L. optužili da laže zbog konzumiranja psihoaktivnih supstanci.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Takođe, odbrana je predložila da se iz fitnes studija uzmu spisi jer odbrana ima saznanje da je Ivana L. odlazila tamo, a rekla je da je on držao zatvorenu u stanu.

Punomoćnica djevojčice je na današnjem ročištu istakla imovinsko-pravni zahtjev, ali će se naknadno izjasniti o sumi.

Otac koji je držao kćerku zarobljenu u kupatilu
FOTO: UROS PASAJLIC/FACEBOOK/SCREENSHOT

Pašajlićev advokat je dostavio sudu dokumentaciju iz Centra za socijalni rad Zvezdara u kojoj se navodi da se Pašajlić odrekao roditeljskog prava na djevojčicu i gdje priznaje svoju grešku.

Detaljnu odbranu Pašajlić će iznijeti na sledećem ročištu koje je zakazano za 5. oktobar 2023. godine.

Takođe, Pašajlićev advokat zatražio je da se sasluša Ivana L. prije nego sto se uradi njeno psihijatrijsko vještačenje

Djevojčicu držao zatočenu, partnerku za to vrijeme tukao

U optužnici protiv Pašajlića, u koju je Blic imao uvid, otkriveni su detalji trenutka kada su policijski službenici ugledali dejvojčicu koja je bila zaključana u toaletu – ležala je u kadi, neuhranjena i dehidrirana, a prizori su bili toliko uznemirujući da ni dugogodišnji profesionalci nisu mogli da ostanu pribrani.

Tužilaštvo je navelo da je osmogodišnja djevojčica čak 7 dana bila zaključana sama u stanu bez osnovnih uslova za život. Za to vrijeme, Pašajlić je na drugoj lokaciji u stanu držao zaključanu Ivanu, kojoj je prijetio i maltretirao je.