OVO JE BOLESNO: Dodikova televizija na sumanut način protumačila Murphyjevo pismo Nikšiću

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:
Banjalučka televizija navodi da se američki ambasador “u prilično opširnom pismu raspisao kao da je u najmanju ruku on mesija koji BiH može da obezbjedi prosperitet. Dijeli savjete i šakom i kapom a niko ga ništa nije pitao”.

Banjalučka Alternativna televizija, koju direktno kontrolira Milorad Dodik, piše da u pozadini pisma koje je američki ambasador uputio federalnom premijeru Nerminu Nikšiću, krije namjera zapadnih država da ostvare ekonomske interese u BIH  

Banjalučka Alternativna televizija piše da je Michael Murphy, ambasador SAD-a u Sarajevu, poslao pismo premijeru Nerminu Nikšiću i ministrima “i praktično im napisao šta bi i kako trebalo da rade kada je riječ o finansijskoj stabilnosti, korupciji, dodjeli koncesija, obnovljivim izvorima energije i reformama preduzeća”

ATV smatra da je to “nevjerovatno, šokantno pa čak i bezobrazno uplitanje ambasadora u unutrašnja pitanja BiH”

Banjalučka televizija navodi da se američki ambasador “u prilično opširnom pismu raspisao kao da je u najmanju ruku on mesija koji BiH može da obezbjedi prosperitet. Dijeli savjete i šakom i kapom a niko ga ništa nije pitao”.  

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

altATV / Screenshot

ATV dalje navodi da američki ambasador navodi prioritete u radu Federalne vlade “čime je opalio dobru šamarčinu i Nerminu Nikšiću i svim ministrima”.  

“Ono što je posebno interesantno je što navodi da je potrebno ubrzati energetsku tranziciju drugog entiteta podsticanjem ulaganja u obnovljive izvore energije a traži i reformu javnih preduzeća”, piše ATV naglašavajući da se u pismu posebno ističe da treba dati prioritet zakonskim rješenjima koja bi omogućila javno-privatno partnerstvo i koncesije. 

“I možda na prvu nekome ovakva priča izgleda bezazleno, ali nije. Mnogi u ovome vide namjeru ambasadora, ne samo američkog već i nekih drugih, zapadnih, da diktiraju korišćenje državnom imovinom. Šta bi mogao da bude cilj? Na primjer, da kompanije iz tih zemalja uđu u koncesiju nad vodama”, zaključuje ATV.