OVO JE DŽEMAL ČARDAKOVIĆ KOJI JE LIKVIDIRAN NAKON ŠTO JE NA SEMAFORU IZAŠAO IZ KAMIONA: “DJECA GLEDALA SVE SVOJIM OČIMA”

VIJESTI

Do pucnjave je je došlo u trenutku kada je Harris, vozeći terenac, stao na semaforu ispred Čardakovića koji je vozio kamion. Čardaković je izašao iz vozila kako bi razgovarao s Harrisom koji ga je u tom trenutku upucao.

Džemal Čardaković, 45-godišnji državljanin BiH, ubijen je u subotu u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije u gradu Manchesteru u New Hamphshireu, u blizini tržnog centra, piše CBS News. Pucnjava se dogodila oko 15.30 sati, a Čardakovića je ubio Tyrese Harris (22), koji je uhićen i optužen za ubojstvo iz vatrenog oružja. Državni tužitelj New Hampshirea John Formella rekao je da su im svjedoci rekli kako je netko upucan na putu. Policajci su utvrdili da 45-godišnji Džemal Čardaković ne reagira. Proglašen je mrtvim na licu mjesta, prenosi CBS News.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Tužitelj su rekli da je Haris svjesno izazvao Čardakovićevu smrt pucajući u njega, ali i neoprezno izazvao njegovu smrt “ispoljavajući krajnju ravnodušnost prema vrijednosti ljudskog života”.

Do pucnjave je je došlo u trenutku kada je Harris, vozeći terenac, stao na semaforu ispred Čardakovića koji je vozio kamion. Čardaković je izašao iz vozila kako bi razgovarao s Harrisom koji ga je u tom trenutku upucao. Prije rasprave na semaforu, a nakon toga i ubojstva, Harris je navodno u vožnji određeno razdoblje nesavjesnom vožnjom ometao promet i druge sudionike u njemu.

Također, svjedoci koji su se nalazili na ovom mjestu u trenutku tragedije naglasili su kako se u kabini s Čardakovićem nalazilo i dvoje djece.