OVO JE RADNIK KOJI JE ISMIJAVAO MLADIĆA MLADENA. POSTAVLJAO MU JE OVA GLUPA PITANJA

VIJESTI

Mladen Dulić iz Laktaša, koji je ismijavan i sniman kamerom tokom prijavljivanja na posao, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama, oduzeo je sebi život.

Ovaj slučaj šokirao je banjalučku regiju i cijelu BiH. Građani poručuju da je pređena crvena linija i da se mora utvrditi pozadina tragedije. “Velika tuga za porodicu, počivaj u miru dobri dječače. I sramota za čitave Laktaše i za sve ljude koji su se mogli ismijavati ovom nedužnom djetetu koje se pokušavalo boriti u ovoj propaloj državi”, glasi jedan od komentara.

Oglasio se i MUP RS koji kaže da je Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno samoubistvo na području ovog grada, te da su policajci preduzeli mjere i radnje iz njihove nadležnosti.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, rekla je Milana Stojanović, portparol PU Banjaluka

Kako doznaje portal Crna-Hronika, uposlenik benzinske pumpe “Gligić” iz Laktaša, ismijavao je dvadesetdvogodišnjeg mladića koji je tražio da ispuni obrazac za “prijavu za posao”. Poznat je i identitet radnika koji je ismijavao mladića na video klipu. Njegovo ime je Veljko Trišić

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Nastradali mladić Mladen ozbiljno je shvatio prijavu za posao, ali nepoznati muškarac nije, te je sve vrijeme snimao kako ga ismijava. Postavljao mu je pitanja sa ciljem ismijavanja mladića koji nažalost pritisak javnosti nije mogao izdržati, te je presudio sebi.

Radnik Veljko Trišić postavljao mu je sljedeća glupa pitanja:

  • Moraš pisati koji si spol, jesi li muški ili ženski?
  • Moraš napisati gdje si radio? Moraš još napisati jesi li spavao noću na poslu. Napiši da si pola spavao pola nisi. Piši radio sam noćnu pola spavao pola nisam – kroz smijeh mu govori radnik šta će napisati.
  • Napiši jesi li se pokrivao, da donesu deku. Imamo mi po deku, ko radi ima deku. Jesi se pokrivao po zimi? Napiši ne treba deka. – i dalje ga ismijava radnik.
  • To je upitnik naš. Napiši da li jedeš ćevape sa duplom lepinjom ili sa jedno lepinjom. Ako ćevape ne jedeš onda ovdje ne možeš raditi. Ovdje se samo jedu ćevapi. Ja 20 godina jedem ćevape. Ako ne jedeš ćevape onda ostaješ bez hrane.

Nakon “prijave za posao” mladić Mladen mu plaća 30KM za gorivo i odlasi sa pumpe.

Mirno spavaj dobri dječače, neka te anđeli čuvaju.