OVOME NEMA KRAJA: JUTROS U VIŠEGRADU NAPADNUT BOŠNJAČKI POVRATNIK

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Prije nekoliko dana imali smo dva uzastopna napada u selu Gornja Kamenica kod Zvornika. Prije nekoliko mjeseci desio se i težak fizički napad na dvoje starijih ljudi, isto u Višegradu, rekao je Smajić

Džemal Smajić, zastupnik Stranke za BiH u Domu naroda PS BiH, rekao je da je danas prije 11 sati na području Republike Srpske napadnut još jedan bošnjački povratnik.

Prema Smajićevim riječima napad se dogodio na području Višegrada.

– Šta poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH kako bi se građani u cijeloj državi osjećali sigurnim. Vidljivo je da je ta sigurnost narušena. Sve su učestavliji napadi na povratnike u manjem bh. entitetu. Od Općih izbora bilježimo konstantne napade.

Neposredno pred održavanje današnje sjednice napadnut je povratnik Nedžad Drinjak u općini Višegrad.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Prije nekoliko dana imali smo dva uzastopna napada u selu Gornja Kamenica kod Zvornika. Prije nekoliko mjeseci desio se i težak fizički napad na dvoje starijih ljudi, isto u Višegradu.

U Srebrenici, gdje sam i ja bio prisutan, pretučen je mladić Osman Mehanović. Javnost je svjedočila zatvaranju i premlaćivanju maloljetnika kojeg je zatvorila policija. Doživio je teške traume i šok.

A za otvorene, javne prijetnje Bošnjacima u Bijeljini nije odgovarao maloljetnik srpske nacionalnosti. Svi nabrojani su Bošnjaci.

Prije nekoliko dana napadnut je katolički svećenik u Kaknju. A ono što posebno uznemirava javnost je blokiranje saobraćajnica na takozvanoj entitetskoj liniji, rekao je Smajić.